Asbjørn Sennels har spillet på fodboldlandsholdet: Nu vil han være politiker

Den tidligere fodboldspiller Asbjørn Sennels stiller op for de Konservative ved det kommende byrådsvalg i Viborg Kommune.

Han har engang stået overfor Ronaldinho på fodboldbanen. Nu kan modstanderne måske komme til at hedde Ulrik Wilbek (V) og Per Møller Jensen (A).

Asbjørn Sennels spillede professionel fodbold fra 1999 til 2012, hvor han lagde støvlerne på hylden. Siden da har han været gymnasielærer, og nu kan han måske snart skrive endnu en titel på CV'et. Han stiller nemlig op til byrådet i Viborg Kommune for de Konservative.

- Det er nyt for mig, men det er alligevel noget, som har været med mig hele mit liv, fordi jeg altid har været interesseret i samfundsudvikling. Nu kunne jeg godt tænke mig at prøve at være med til at påvirke udviklingen her i området, siger Asbjørn Sennels.

Selvom det er en helt ny karrierevej for den tidligere fodboldspiller, så tror han på, at han kan begå sig i politik.

- Nu går jeg meget ydmygt ind til opgaven, men jeg ved, at jeg har en forstand, der gør, at jeg hurtigt kan sætte mig ind i nye ting, og det glæder jeg mig til. Men jeg ved også, at det er et nyt område, og jeg skal prøve det hen ad vejen.

Venstre ben var til fodbold - hovedet var til det akademiske

Asbjørn Sennels' professionelle fodboldkarriere tog ham til klubberne Viborg FF og Brøndby IF. Begge steder prøvede han at spille i den europæiske turnering UEFA Cuppen, hvor han blandt andet stod overfor storholdet FC Barcelona. 

Selvom fodbolden har fyldt en del i hans liv, så er kommunalpolitik et område, som den tidligere fodboldspiller tror, at han passer godt ind i.

- Mit liv er forløbet lidt på to ben. Jeg har haft mit venstreben, som jeg har spillet fodbold med, og så har mit højre ben eller mit hoved interesseret sig for alle mulige andre ting. Både på gymnasiet og på universitetet var jeg interesseret i samfundsudvikling. Så for mig er det meget naturligt, at det er noget, jeg nu har lyst til at prøve kræfter med.

Asbjørn Sennels nåede også at spille to kampe for det danske landshold. 

Kommunalvalget finder sted til november.