Arne har været på samme hærvejsvandring i 45 år

Arne Byrgesen har vandret turen fra Slesvig til Viborg, siden hærvejsvandringen fandt sted første gang i 1973.

66-årige Arne Byrgesen kender om nogen ruten fra Slesvig til Viborg. Han har nemlig vandret den hvert år de sidste 45 år - siden hærvejsvandringen fandt sted første gang i 1973.

- Der er nok mange, der forstår, at det ikke er afslappende at gå, men det er det jo. Cykler eller løber du, så bliver du forpustet. Det gør du ikke her. Jeg kan da godt mærke det i forhold til for 20 år siden. Man er lidt mere træt på turen, siger Arne Byrgesen, der har trasket 13.500 km på hærvejen.

150 vandrere er lige nu på vej fra Slesvig til Viborg sammen med Arne Byrgesen. For 20 år siden var der 800 deltagere på hærvejsvandringen, der strækker sig over syv dage.

- Interessen er ikke som den har været. Vi må nok indrømme, at vi har lidt svært ved at fange de helt unge mennesker. Dem, vi så får fat i, de holder godt ved, siger Gunner Faarup Nielsen, der er frivillig i Vandreforeningen Fodslaw.

Viborg-vandreren har allerede bestemt sig for, at han nupper syv ture mere. Så rammer han i alt 52 uger.

- Andre siger, de har boet to uger på Rhodos. Jeg siger, jeg har boet et år på hærvejen, siger Arne Byrgesen, der er pensionist og fra Viborg.