Arkæologisk fund på Apple-mark

Viborg Museum har gjort et større arkæologisk fund på den mark ved Foulum hvor apple skal til at bygge sit store datacenter. (Foto: Esben Schlosser Mauritsen)

Viborg Museum har gjort et arkæologisk fund på den mark ved Foulum, hvor Apple vil opfører et enormt datacenter til 6,3 milliarder kroner.

Arkæologer laver prøvegravning ved marken, og her er der fundet et cirka 250 meter langt forløb af et hulbælte fra den tidlige jernalder cirka 500 år før kristi fødsel.

- For ti år siden var det stort set ukendt med de her hulbælter, siger udgravningsleder Mikkel Kieldsen til TVMIDTVEST.dk.

Et hulbælte er en cirka fem meter bred bræmme med huller på cirke 30 centimeters dybde.

- Det er en spærring, som man ikke kan komme hen over på hest eller til vogns eller til fod som kriger, siger Mikkel Kieldsen.

Det kommer dog ikke som nogen overraskelse for Viborg Museum, der forventede fundet, fordi der tidligere er lokaliseret et hulbælte i forbindelse med anlægsarbejde. Derfor går et planlagt stykke arbejde nu igang, hvor arkæologer de næste to uger skal kortlægge fundet.

Udgravningslederen forsikrer dog, at fundet ikke får nogen betydning for det kommende applebyggeri.

- Vi skal være færdige inden den 28. september, og det er vi også. Vi laver jo en kontrolleret ødelæggelse af det og registrerer det, og så graver vi det væk, slutter Mikkel Kielsen.

Her kan du se dronebilleder, hvor udgravningen er overfløjet af Esben Schlosser Mauritsen:

 

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.