Apple gav Viborg omtale i hele verden

En medieovervågning foretaget af danske ambassader i 13 lande viser, at Viborgs navn blev blæst ud over hele verden, da Apple meldte deres ankomst i Foulum.

Viborg nævnt i anerkendte, internationale medier som New York Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung og Singapore News. Det sker ikke hver dag.

Faktisk er historien om Apples kommende datacenter ved Foulum måske den største succesfortælling i Viborg Kommunes historie. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Omtalt 150 gange i 13 lande

Tal fra en medieovervågning foretaget af danske ambassader i 13 lande viser, at nyheden om Apples ankomst i Viborg spredte sig fra alle danske medier til flere europæiske medier, ligesom det trak overskrifter i både USA, Brasilien, Kina, Japan, Singapore og Indien. Blandt andet.

I alt blev Apple og Viborg omtalt 150 gange i samme artikel i forskellige udenlandske medier. Et tysk medie lavede også et tv-indslag om begivenheden.

- Det er ikke hver dag, at vi får så megen god medieopmærksomhed som i forbindelse med Apples lancering i Viborg. Viborg kom på verdenskortet i en grad, som aldrig før i historien, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen til Viborg Stifts Folkeblad.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.