Apple bygger for milliarder i Viborg

Den amerikanske IT-gigant bygger et af verdens største datacentre i Foulum uden for Viborg. Der er tale om en stor milliardinvestering.

En kæmpe erhvervsnyhed har ramt Midt- og Vestjylland. IT-giganten Apple flytter ind i Foulum ved Viborg, hvor de vil opføre et kæmpemæssigt datacenter.

- Det må være årets bedste erhvervsnyhed for Danmark og ikke mindst Midt- og Vestjylland. Investeringen vil give et kæmpe skub til økonomien og skabe mange hundrede arbejdspladser i hele lokalområdet, både i anlægs- og driftsfasen, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

Årsagen til at Apple har valgt Danmark er muligheden for en innovativ energiløsning. Datacentret vil blive drevet af vedvarende energi og anvende overskudsvarmen i fjernvarmenettet.

- Det er en kæmpe cadeau, at Apple blandt mange bejlere vælger Danmark. Det understreger, at regeringen har ramt den helt rigtige balance mellem ambitiøs og grøn energipolitik - og et erhvervsklima i verdensklasse, siger Mogens Jensen.

Datacentret skal anvendes til telekommunikation og datalagringssystemer. Centret bliver et af verdens største. Det tager ti år at bygge og forventes at skabe 300 arbejdspladser.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.