Apple bygger for milliarder i Viborg

Den amerikanske IT-gigant bygger et af verdens største datacentre i Foulum uden for Viborg. Der er tale om en stor milliardinvestering.

En kæmpe erhvervsnyhed har ramt Midt- og Vestjylland. IT-giganten Apple flytter ind i Foulum ved Viborg, hvor de vil opføre et kæmpemæssigt datacenter.

- Det må være årets bedste erhvervsnyhed for Danmark og ikke mindst Midt- og Vestjylland. Investeringen vil give et kæmpe skub til økonomien og skabe mange hundrede arbejdspladser i hele lokalområdet, både i anlægs- og driftsfasen, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

Årsagen til at Apple har valgt Danmark er muligheden for en innovativ energiløsning. Datacentret vil blive drevet af vedvarende energi og anvende overskudsvarmen i fjernvarmenettet.

- Det er en kæmpe cadeau, at Apple blandt mange bejlere vælger Danmark. Det understreger, at regeringen har ramt den helt rigtige balance mellem ambitiøs og grøn energipolitik - og et erhvervsklima i verdensklasse, siger Mogens Jensen.

Datacentret skal anvendes til telekommunikation og datalagringssystemer. Centret bliver et af verdens største. Det tager ti år at bygge og forventes at skabe 300 arbejdspladser.