Ansat i Forsvaret tiltalt for at modtage bestikkelse: Jeg betalte husombygning kontant

En tidligere ansat i Forsvaret, der er tiltalt for at have ladet sin arbejdsplads betale for en omfattende ombygning af sit hus, nægter sig skyldig.

I 2016 fik en mand fra Viborg-området renoveret sit hus og lavet en stor tilbygning til en værdi af i alt 1,7 millioner kroner. Manden var ansat i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

I dag sidder manden på anklagebænken i Retten i Viborg. Han er tiltalt for at modtage bestikkelse, ved at lade et entreprenørfirma betale for arbejdet hjemme hos sig selv og derefter sende regningen videre til Forsvaret.

Onsdag forklarede en tidligere medarbejder i entreprenørfirmaet Kemp & Lauritzen, at han var en del af en "karussel", hvor han skulle få håndværkerregningerne fra den private husombygning til at se ud som om, at de handlede om arbejde på blandt andet Flyvestation Karup.

Det kunne lade sig gøre, fordi der var anlægsprojekter på flyvestationen, hvor alle de bevilgede penge ikke var brugt. Det skete ofte i Forsvaret, at man brugte overskydende midler fra et projekt til noget andet end det, de egentlig var tiltænkt.

Havde 450.000 kroner i kontanter

Den tidligere ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse nægter sig skyldig i anklagerne.

I retten i dag forklarede han, at han betalte dele af husombygningen kontant, og derfor eksisterer der ikke regninger på meget af arbejdet.

Han og hans daværende kone havde fundet 92.000 kroner i kontanter hos konens afdøde mor, og derudover havde han selv samlet større kontantbeløb sammen ved at lave sort arbejde.

I alt havde han 450.000 kroner, som blev opbevaret i hjemmet mellem lagene af rockwool på loftet.

Han forklarede også, at den tidligere ansatte hos Kemp & Lauritzen flere gange havde leveret ting på hans adresse, som han skulle betragte som en "gave". Han ville fakturere det på en regning til Forsvaret i stedet.

Den tidligere ansatte i Forsvaret nægter dog at have modtaget gaverne og afleverede i stedet tingene på flyvestationen.

Normalt at flytte rundt på penge i Forsvaret

Den tidligere forsvarsansatte erkender dog, at det var helt normalt i Forsvaret, at man brugte penge, der var til overs fra ét projekt, til noget andet - selvom det ikke var blevet godkendt. Han mener dog, at pengene i alle tilfælde er brugt i Forsvaret og ikke på private adresser.

- Det har stået på i al den tid, jeg har været der. Det er jo ikke noget, jeg har fundet på. Sådan har det været i alle de år, jeg har været ansat, forklarede han.

Omfattende sag

Udover manden fra Viborg-området er også en mand fra Herning-området tiltalt i sagen. Han var også ansat i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og er tiltalt for at have modtaget smedejernslåger og bøgehækplanter til en værdi af 35.000 kroner.

To selvstændigt erhvervsdrivende er også tiltalt i sagen. Der forventes at falde dom i midten af november.

Sagen mod de to tidligere ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse begyndte den 10. september.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.