Ann Grete Nørgaard: Fællesskabet er fantastisk

Mange unge vil hellere gå i fitnesscentret - men holdsport kan give en helt euforisk lykkefølelse, siger Viborgs rutinerede fløjspiller.

Hvis man skal have flere unge til at dyrke holdidræt som håndbold og fodbold, skal man lære dem at sætte pris på fælleskabet og glæden ved at skabe noget sammen.

Sådan lyder det fra en, der i den grad ved, hvad hun taler om - Viborgs HKs tidligere landsholdsspiller Ann Grete Nørgaard.

Antallet af aktive medlemmer i de danske håndboldklubber faldt fra 133.000 til 105.000 i perioden 2000-2015. Mange unge vil hellere gå i fitnesscentret eller dyrke andre individuelle sportsgrene, men for Ann Grete Nørgaard er der intet, der slår holdidrætten. 

- Passionen for bolden og det at skabe noget sammen - det er det man skal have ungdommen til at forstå. Sammen kan vi bare meget mere end alene. Og det er fint nok at ligge at bænke den i fitness og gå fra 65 til 67 kilo, men det er bare dig selv.

- Hvis man er flere sammen, kan man så meget mere. Og når det lykkes, er det en fuldstændig euforisk følelse, som alverdens bænkpres eller squat ikke kan gøre på samme måde. Når du er afhængig af andre, og det går op i en højere enhed, så er det en helt speciel lykkefølelse, siger Ann Grete Nørgaard.

Håndbold er en umådelig populær sport - altså på tv. For stadig færre gider spille selv

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.