Anklager går efter årelang straf til Verhagen

Så er retssagen mod Bernio Verhagen i gang ved retten i Viborg. Han nægter sig skyldig i de fleste tiltalepunkter.

Fup-fodboldspilleren Bernio Verhagen risikerer at skulle tilbringe flere år bag tremmer, hvis man bliver dømt i den omfattende straffesag, som tirsdag formiddag begyndte ved retten i Viborg.

- Jeg vil vente til efter bevisførelsen med at vurdere præcist, hvad min påstand bliver. Men det er i hvert fald en fængelsstraf udmålt i år, sagde anklageren i sagen, anklagerfuldmægtig Katrine Melgaard, til TV MIDTVEST, umiddelbart før retssagen gik i gang.

Der er tale om en dommandssag, og dermed kan retten ikke udmåle en straf på fire års fængsel eller derover.

Den 26-årige hollænder er blandt andet tiltalt for vold, trusler, røveri og flugt fra en transport til arresten i Holstebro. I retten nægtede han sig skyldig i samtlige anklagepunkter - bortset fra flugten.

Verhagen blev for alvor kendt i offentligheden, efter at han sidste år skrev kontrakt med 1. divisionsklubben Viborg FF. Kort tid efter viste det sig nemlig, at han tilsyneladende havde pyntet gevaldigt på sit cv, som ellers fortalte om ophold i flere klubber i Holland, Moldova, Chile og Sydafrika.

Viborg FF har meldt Verhagen til politiet, men bedrageri-forholdet er ikke en del af retssagen, idet politiet stadig er i gang med del den af efterforskningen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.