Animationsskolen blandt verdens 20 bedste

Animationshøjskolen i Viborg fejrer i dag deres dimittender, og de har i høj grad medvirket til, at skolen nu rangeres blandt verdens bedste.

Animationsuddannelsen i Viborg - The Animation Workshop - afholder i dag dimissionfest. Men der er mere end endnu en flok nyuddannede at fejre. The Animation Workshop har nemlig bevæget sig ind på top 20-listen for internationale animationsuddannelser. Skolen rangerer nu som verdens tolvte bedste animationsskole uden for USA.

- Det er ubetalelig markedsføring og rigtig god reklame for os. Det er fantastisk for de studerende, for det er en anbefaling, og de har meget nemmere ved at få arbejde, når vi figurerer på sådan en liste, siger Morten Thorning, der er leder af The Animation Workshop i Viborg. 

Det er den amerikanske animations-hjemmeside og forum "Animation Career Review", der siden 2012 har rangeret de 100 bedste animationsskoler i verden for at give studerende et bedre overblik over de bedste skoler. Sidste år lå The Animation Workshop i Viborg nummer 93, men avancerer altså i år hele 81 pladser op ad listen. 

- Det er de studerendes arbejde, som vi bliver evalueret på. Hvordan de fungerer på arbejdspladserne men også på deres afgangsfilm. Det er de afgangsfilm som filmteknisk set er på et meget højt plan, og giver os den høje placering, siger Morten Thorning stolt.  

The Animation Workshop i Viborg kalder sig selv Danmarks førende institution på animationsområdet. Skolens aktiviteter spænder over uddannelse, kulturudvikling, kommunikation og erhvervslivet, alt sammen med animation som kerne. 

The Animation Workshop er del af VIA University College og har et stort netværk af internationale studier, kunstnere og uddannelsesinstitutioner.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.