Angriber fødevareminister

Fødevareminsteren får kritik af Venstres Torsten Schack Pedersen for at tage stilling til, hvorvidt svineproducent er skyldig eller ej i anklagerne om brug af ulovlige antibiotika.

Fødevareminister Dan Jørgensen bliver kritiseret for at tage stilling til, hvorvidt svineproducent Christian Nors fra Skelhøje ved Viborg er skyldig eller ej i anklagerne om brug af ulovlige antibiotika.

Dan Jørgensen udtalte sig i en pressemeddelelse den 10. juni 2014, da Fødevarestyrelsen fortalte om fund af ulovligt antibiotika i en svinebesætning. Det er specielt ministerens formulering "Jeg er rystet over, at man kan svineproducent kan opføre sig så uansvarligt", der får Venstres Torsten Schack Pedersen til nu at gå ind i sagen

- Det er altså ikke en minister i Danmark, der skal afgøre, om man er skyldig - det er domstolene. Og det synes jeg er stærk problematisk, at en minister udtaler sig, så der ikke efterlades tvivl om, at dem der er mistænkt, er skyldige, siger Torsten Schack Pedersen fra Venstre.

Fødevarestyrelsen udstedte et forbud mod, at Christian Nors måtte sende grise til slagtning i en måned. Det kostede ham kontrakter med flere leverandører. Svineproducenten fra Skelhøje vurderer selv, at det er et tab, der koster ham 20 millioner kroner.

Dan Jørgensen ønsker ikke at udtale sig til TV MIDTVEST. Han mener ikke, han har gjort noget forkert.

Se indslaget fra vores 19:30-udsendelse:

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.