Anderledes julekalender vil have folk op af sofaen

Den nye kalender skal både hjælpe den lokale handel og give penge til velgørenhed.

Når flere vælger at handle på nettet, så går det udover de lokale butikker. Men det skal en anderledes julekalender være med til at lave om på.

Manden bag projektet hedder Simon Olesen, og han har knoklet for at få lavet sin særlige julekalender.

- Det har været et enormt hårdt projekt, men et meget givende projekt. Vi har brugt mange timer på det, siger den unge stifter.

Men nu er resultatet klar til hele tre byer. Nemlig Herning, Silkeborg og Viborg.

Simon Olesen viser her sin kalender frem.
Simon Olesen viser her sin kalender frem.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Gaver for 2300

Konceptet er klart. I hver kalender er der gaver for 2300 kroner, som skal hentes ude i de lokale butikker. På den måde bliver kunden nødt til at forlade sofaen - og onlineshoppingen - og i stedet begive sig ud i bymiljøet.

- Jeg synes jo, at der er alt for mange penge, der går til internettet og store udenlandske virksomheder. Det her er lidt et opgør med det, fortæller stifteren.

Samtidigt skal kalenderen, der koster 200 kroner, skaffe penge til velgørenhed.

quoteFør i tiden skulle vi bare lave et godt tilbud, og så kom folk herind. Men de gode tilbud er der døgnet rundt på nettet, så nu skal vi finde på nogle andre ting for at lokke folk ind

Michael Hjorth, indehaver, PhotoCare Viborg

6000 solgt

Gaverne er sponsoreret af de lokale butikker, som også er dem der sælger kalenderne. De tror på konceptet.

- Før i tiden skulle vi bare lave et godt tilbud, og så kom folk herind. Men de gode tilbud er der døgnet rundt på nettet, så nu skal vi finde på nogle andre ting for at lokke folk ind. Og det tror jeg den her kalender er med til, siger Michael Hjorth, der er indehaver af PhotoCare i Viborg.

Indtil videre er der solgt 6000 julekalendere i de tre byer. Simon Olesen håber, at de har startet en helt ny tradition.

 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.