Amerikansk virtual reality-firma kommer til Viborg

EON Reality etablerer udviklingsstation med 10 ansatte i det midtjyske.

 

Først kom Apple, og nu er en anden amerikansk IT-gigant så på vej til Viborg Kommune.

Det drejer sig om EON Reality, der etablerer et udviklingscenter på Farvervej i Viborg. Virksomheden har i forvejen 22 udviklingscentre over hele verden, og det forventes, at der i første omgang skal være 10 ansatte i det midtjyske center.

- Viborg har et utroligt spændende miljø med blandt andet The Animation Workshop, som passer godt til vores koncept. Derfor er det oplagt, at vi etablerer os her, lyder det fra Mikael Jacobsson fra EON Reality i en pressemeddelelse.

EON Reality beskrives som et af verdens førende firmaer inden for virtual reality og augmentet reality, og som en direkte konsekvens af amerikanernes indtog etablerer VIA University College en uddannelsesstation, hvor ingeniørstuderende og animationsstuderende kan specialisere sig i virtual reality og augmentet reality.

- Vi glæder os over at få både EON Reality og den nye uddannelsesstation til Viborg. Det er et kæmpe scoop og passer rigtig godt sammen med vores unikke position inden for animation. Der ligger et stort forarbejde bag at få aftalerne på plads, så det er rigtig godt, at vi nu er nået i mål med denne satsning, siger Viborgs borgmester Torsten Nielsen.

Virtual og augmented reality

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.