Amerikansk virtual reality-firma kommer til Viborg

EON Reality etablerer udviklingsstation med 10 ansatte i det midtjyske.

Foto: EON Reality.

 

Først kom Apple, og nu er en anden amerikansk IT-gigant så på vej til Viborg Kommune.

Det drejer sig om EON Reality, der etablerer et udviklingscenter på Farvervej i Viborg. Virksomheden har i forvejen 22 udviklingscentre over hele verden, og det forventes, at der i første omgang skal være 10 ansatte i det midtjyske center.

- Viborg har et utroligt spændende miljø med blandt andet The Animation Workshop, som passer godt til vores koncept. Derfor er det oplagt, at vi etablerer os her, lyder det fra Mikael Jacobsson fra EON Reality i en pressemeddelelse.

EON Reality beskrives som et af verdens førende firmaer inden for virtual reality og augmentet reality, og som en direkte konsekvens af amerikanernes indtog etablerer VIA University College en uddannelsesstation, hvor ingeniørstuderende og animationsstuderende kan specialisere sig i virtual reality og augmentet reality.

- Vi glæder os over at få både EON Reality og den nye uddannelsesstation til Viborg. Det er et kæmpe scoop og passer rigtig godt sammen med vores unikke position inden for animation. Der ligger et stort forarbejde bag at få aftalerne på plads, så det er rigtig godt, at vi nu er nået i mål med denne satsning, siger Viborgs borgmester Torsten Nielsen.

Virtual og augmented reality

* Virtual reality (VR) er en teknologi som tillader en bruger at virke gensidigt med et computer-simuleret miljø, det være et reel eller imaginært et. De nyeste virtual reality miljøer er primært visuelle oplevelser, vist enten på en computerskærm eller gennem specielle stereografiske display(oftest briller), men nogle simulatorer inkluderer ekstra sensor information, så som lyd gennem højttalere eller hovedtelefoner.

* Augmented reality er en teknologi, som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data, for eksempel ved brug af grafik og lyd. Man får et ekstra lag af information. Den ekstra information vil typisk ikke erstatte virkeligheden, men udvide den på en eller flere måder.

Kilde: Wikipedia

 

Læs også Viborg får varme fra Apple