Afløbsrens eksploderer i fysiklærers ansigt

En lærer og to elever på Ulstrup Skole blev ramt af eksploderende afløbsrens i en fysiktime.

Gå aldrig tilbage til en fuser - heller ikke i fysik. Når stanniol og afløbsrens blandes sammen i en flaske, bliver der udviklet gas, som får flasken til at eksplodere. Det ville en fysiklærer på Ulstrup Skole ved Langå vise tre elever fredag eftermiddag, men forsøget gik galt. Det skriver folkeskolen.dk.

Læreren tog langt hen ad vejen de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger. Han gik udenfor med forsøget, placerede plasticflasken med væsken i en kraftig plastictønde og de tre elever stod på sikker afstand. Men da flasken ikke eksploderer, går læreren tilbage til tønden, hvor han kan høre, det bruser fra flasken.

- I samme øjeblik tilstoppes hullet åbenbart, og flasken eksploderer. Læreren får ætsende afløbsrens i ansigtet, og et par elever, som er gået med læreren tættere på tønden, uden at han har opdaget det, får stænk på sig, siger skoleleder Arne Rasmussen til folkeskolen.dk.

Tilkalder hjælp

Fysiklæreren er straks klar over, at han og eleverne skal have skyllet øjne og ansigt. En elev får hentet skolens anden fysiklærer, som får iværksat førstehjælp, og der bliver ringet 112.

- Den tililede lærer kan se, det er alvorligt, og vi får læreren og de to elever kørt på skadestuen i Randers, siger Arne Rasmussen.

Elevernes forældre bliver kontaktet med det samme. Eleverne fik kun ganske få stænk på sig, og var i skole igen mandag. Læreren har mindre sår i ansigtet og har det efter omstændighederne fint.

- Han er fritaget for tjeneste, ind til vi har fået de nærmere omstændigheder omkring ulykken klarlagt, men også så han kan komme til læge og få tilset sin hud. Det er en hel normal procedure, og jeg regner med, han er tilbage på arbejde om et par dage, siger Arne Rasmussen.

Forsøget med afløbsrens og stanniol er ikke ulovligt at lave, men skolelederen og fysiklærerne er enige om, at det ikke bliver gentaget.