Afgørelsens time: Hvor mange ønsker at betale for søndagsavisen?

Indtil nu har læsere haft mulighed for at få avisen gratis, men nu skal abonnenterne til at betale.

Der blev skrevet historie da dagbladene i Viborg, Holstebro, Struer, Lemvig og Ringkøbing-Skjern for få måneder siden udvidede avisdriften med en søndagsudgave.

Siden har de faste læsere haft mulighed for at kigge gratis med, inden de besluttede sig for om de ville have en ekstra avis om ugen i postkassen til en ekstra pris på cirka 700 kroner om året.

Den beslutning skal være taget nu.

- Du får mig ikke til at sige et konkret tal på, hvor mange der har sagt ja tak til den her søndagsavis, men jeg kan sige, at vi er lige der, hvor vi gerne vil være, og vi er rigtig godt tilfredse med det resultat, vi har fået, fortæller Søren Egebjerg, der er chefredaktør ved Dagbladet Holstebro.

Søren Egebjerg betragter søndagsavisens resultater som tilfredsstillende.
Søren Egebjerg betragter søndagsavisens resultater som tilfredsstillende.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Langt fra alle

Den tørre konstatering er også, at mange loyale abonnenter har valgt søndagsavisen fra. De kommer med vidt forskellige begrundelser.

quoteDet jeg typisk hører er, at prisen er et issue for nogen, der ikke har lyst til at betale mere for deres avis. Der er også mange, der siger, at de ikke har tid til at læse mere, og så er der også en god del af vores kunder, der har haft en anden avis

Søren Egebjerg, Chefredaktør, Dagbladet, Holstebro

- Det jeg typisk hører er, at prisen er et issue for nogen, der ikke har lyst til at betale mere for deres avis. Der er også mange, der siger, at de ikke har tid til at læse mere, og så er der også en god del af vores kunder, der har haft en anden avis, siger Søren Egebjerg.

Han er dog meget godt tilfreds med avisens resultater.

- For os handler det om at være noget for vores lokalsamfund. Det handler om at opfylde vores publicistiske forpligtelser, og det handler om at skabe sammenhængskraft i vores område, slår Søren Egebjerg fast.

Se et indslag om den ekstra avis her.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.