Ægtepar dømt for at narre 250.000 fra døende faster

En ældre kvindes konto blev lænset af ægtepar fra Ans. Retten idømmer dem hver seks måneder betinget fængsel.

Et ægtepar fra Ans - en kvinde på 58 og en mand på 64 år - er tirsdag i Retten i Viborg blevet idømt hver seks måneders betinget fængsel for at have udnyttet en døende ældre kvinde, der var kvindens faster.

Fasteren boede på Blichergården i Viborg, og hun fik ofte besøg af ægteparret. Det var også på plejehjemmet, at hun underskrev en fuldmagt, så parret kunne hæve 50.000 på hendes konto.

- Hvis man er dement, så kan man ikke lave en fuldmagt. Så derfor rejste vi sagen, fortæller Gorm Søgaard Lund, der er specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Få dage senere blev den 84-årige kvinde indlagt på Viborg Sygehus, hvor hun skrev en ny fuldmagt. Denne gang på 200.000 kroner.

- Der blev dømt efter den tiltale, vi har rejst. Så det kunne vi ikke ønske os anderledes, siger Gorm Søgaard Lund.

quoteDommeren sagde, at de nødvendigvis måtte vide, at hun ikke tænkte klart

Gorm Søgaard Lund, specialanklager, Midt- og Vestjyllands Politi

Vidste hun noget?

En stor del af retssagen kom til at handle om, hvorvidt den 84-årige faster var så dement og svækket, at hun ikke vidste, hvad hun gjorde.

Ægteparret forklarede i retten, at det var den ældre dame selv, der ville lave fuldmagterne, og at der overhovedet ingen tegn var på, at hun skulle være dement.

Det talte flere lægeerklæringer imod, og retten lagde vægt på, at ægteparret burde have indset, at fasteren ikke var tilregnelig. Derfor skulle parret have sagt nej til pengene.

- Dommeren sagde, at de nødvendigvis måtte vide, at hun ikke tænkte klart. Når de vidste det, så burde de have stoppet hende, siger Gorm Søgaard Lund.

 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.