Adgangskrav bremser frafald på erhvervsskoler

På en af landsdelens største erhvervsskoler i Viborg konstaterer de også, at det massive frafald er bremset efter den nye erhvervsskolereform.

De unge har taget den nye fælles indgang på erhvervsuddannelserne 'Grundforløb 1' til sig.  En ny landsdækkende opgørelse viser, at over 98 procent af eleverne, der startede på forløbet i august, stadig er i gang, og det samme gør sig gældende på Mercantec i Viborg.

I august startede 238 elever på gf.1, og i oktober har kun fire valgt at forlade uddannelsen. Det betyder, at 98,3 procent af eleverne stadig er i gang, og de tal glæder direktør Kirsten Holmgaard:

- Det lave frafald glæder os og viser klart, at reformens fokus på et samlet forløb for de unge er helt rigtigt. Generelt kan vi konstatere, at de unge er højt motiverede og målrettede elever, hvilket naturligvis også er medvirkende til, at frafaldet er reduceret.

Det er endnu for tidlig at sige præcist, hvordan fastholdelsesprocenten ender.

- Men det ser rigtig godt ud pt. Da der er tale om et helt nyt forløb, er der ingen tal at sammenligne konkret med, men frafaldet er mindre end tidligere - betydeligt mindre endda, siger Kirsten Holmgaard.

Se grafikvideo, som forklarer den nye erhvervsskolereform her. 

Mercantec lægger sig med de lave frafaldstal helt i top i den nye landsdækkende undersøgelse af de nye grundforløb, der er udarbejdet af Danske Erhvervsskoler. Den viser et gennemsnitligt frafald på lidt over tre procent.

- Det har helt sikkert også betydet noget, at de, der fagligt og motivationsmæssigt ikke har været klar til at starte, ikke er kommet. Og så skal vi selvfølgelig gerne have flere elever til at vælge denne vej – men hvis vi kan få dem, der starter, til at blive, så er vi jo allerede et stykke ad vejen i retning af de politiske målsætninger, siger direktøren for Danske Erhvervsskoler, Lars Kunov, til Altinget.dk

Reelt går der faktisk flere unge på gf.1 på Mercantec i dag, end da de startede i august. Otte nye elever har nemlig fået lov at starte op på gf.1 kort inde i forløbet, så der i dag er 242 elever på grundforløbet. Kirsten Holmgaard forklarer succesen med at fastholde de unge med det nye fælles miljø:

- Det virker godt for de unge, der starter på en erhvervsuddannelse direkte fra folkeskolen, at vi nu har valgt at prioritere et fælles ungemiljø på gf.1 med et topmotiveret lærerteam, som gør en stor indsats såvel fagligt som socialt. Vi ser frem til, at endnu flere unge søger ind til næste sommer.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.