To års fængsel til 35-årig efter hærværk, trusler og vold i Viborg

En mand er mandag idømt to års fængsel efter en truende og voldelig hærværkstur gennem Viborg i november, der sluttede med, at han blev skudt i armen af politiet.

To års fængsel. Det er dommen mandag ved Retten i Viborg til 35-årige Johnni Jørgensen Juhl, som i november sidste år blev skudt og anholdt af politiet.

- Han nægter sig ikke som sådan skyldig, men han er bare ikke klar over, hvordan det hele hænger sammen. Han kan ikke huske noget fra den aften og nat, siger anklager Katrine Meldgaard til Viborg Stifts Folkeblad.

Alligevel valgte han på stedet at anke dommen.

Begyndte med bortvisning fra bodega

Ved 23-tiden den 4. november blev han bortvist fra bodegaen Børsen i Viborg, fordi han angiveligt truede med en pistollignende genstand, der efterfølgende viste sig at være en hardball-pistol.

Efter bortvisningen slog han først mod beværtningens dør, så der kom synlige skader. Men da politiet dukkede op, var han væk.

Men han fortsatte sin videre tur med både hærværk og trusler mod tilfældige forbipasserende.

- Det, der kendetegner hele den nat, er, at alt var fuldstændigt tilfældigt. Det var lige dem, der krydsede hans vej, det gik udover, siger Katrine Meldgaard.

Det indebar også, han brød ind hos en kvinde, som han holdt fast og slog i hovedet med sin pistol. Hun blev reddet af en overbo, som sammen med kvinden flygtede fra manden.

Skudt af politiet

Næstsidste stop på turen var ifølge avisen et besøg hos en bekendt, som ikke ville åbne for ham. Derefter blev han hentet af sin mor, som tog ham med til hjemmet i det nordlige Viborg. Her forskansede hun sig efterfølgende hos den dømtes bror, hvorfra de slog alarm og ringede 112.

Politiet endte med at skyde ham i armen og fandt efterfølgende både en stor kniv på stuegulvet og en genstand, der lignede en maskinpistol. Betjente fandt også den ovenfornævnte hardball-pistol.

- Som jeg sagde i retten, så er flere af de enkelte forhold - hvis man ser på dem - ikke blandt de groveste, men når det hele ligger inden for et par timer, så er sagen grov, og derfor gik jeg efter de to års fængsel, som er i den høje ende, afslutter Katrine Meldgaard.

Johnni Jørgensen Juhls forsvarer har ikke ønsket at kommentere dommen over for avisen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.