Årets lærer kåret i Viborg: - Det rørte mig virkelig

Line Goul Stoffer fra Mercantec i Viborg er en ganske særlig lærer. Hun er nemlig kåret som landets bedste, fordi hun ifølge sine elever er en mester i at lære fra sig.

Mange kan nok huske en lærer, der gjorde en forskel. Måske var vedkommende særlig motiverende eller inspirerende, eller måske lærte man bare rigtig meget af dem.

En af dem er Line Goul Stoffer. Hun er lærer på Mercantec i Viborg, og hun er netop blevet kåret som årets lærer af Politiken.

- Det er meget mærkeligt. Det er en stor ære, og man bliver rigtig glad indeni, siger læreren til TV MIDTVEST.

Det er blandt andet hendes elever, der har indstillet hende til at modtage Undervisningsprisen.

Spørger man dem, er der nemlig ingen tvivl om, at hun er af en helt særlig støbning som underviser.

- Jeg har indstillet hende, fordi jeg mener, at hun underviser perfekt. Hun er rigtig god til at motivere sine elever, siger Mathias Vesterled, der læser til automatiktekniker på skolen.

Gode lærere er der heldigvis flere af, og derfor skriver man i indstillingen til prisen, hvad det er, der gør den pågældende lærer helt særlig.

quoteDet rørte mig virkelig at læse de indstillinger. At der er så mange, der har villet sætte sig ned og skrive noget pænt om mig.

Line Goul Stoffer, lærer, Mercantec, Viborg

Og Mathias Vesterled kan komme i tanker om masser af kvaliteter ved Line Goul Stoffer, der er værd at fremhæve.

- Hun tilpasser undervisningen på en helt anden måde. Hvis jeg har problemer med et eller andet specifik i skolen, så får jeg et eksempel lige præcis til mig, som kan hjælpe mig med at udvikle mig, siger den studerende til TV MIDTVEST.

Prisen skal formentlig stå til pynt i lærerens hjem, og der følger også 75.000 kroner med.

Mathias Vesterled var med til at indstille Line Goul Stoffer som årets lærer.
Mathias Vesterled var med til at indstille Line Goul Stoffer som årets lærer.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Alligevel er det hverken æren eller pengene, der dygtige lærer nævner, da hun får spørgsmålet om, hvordan det var at modtage prisen.

- Det rørte mig virkelig at læse de indstillinger. At der er så mange, der har villet sætte sig ned og skrive noget pænt om mig, siger Line Goul Stoffer.

Hun har undervist i 22 år, og har derfor erfaringen med sig.

Men når man underviser unge mennesker, og aldersforskellen mellem en selv og eleverne med tiden vokser, så er det rart at få bekræftet, at det, man gør, er rigtigt.

- At det gør en forskel for nogen. Det virker, og de sætter pris på det. Det er en uhyre glæde at få at vide. At man også efter 22 år er i stand til at brænde igennem, siger Line Goul Stoffer.