900.000 kroner til Viborg Animationsfestival

The Animation Workshop i Viborg har fået 900.000 kroner fra Aarhus 2017, der skal bruges på at øge kendskabet til animationens mange forskellige muligheder

Animation er andet og mere end sjove tegnefilm og computerspil.

Det budskab får uddannelsen The Animation Workshop i Viborg nu 900.000 kroner fra Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 til at udbrede til borgerne i Region Midtjylland.

- Vi gentænker, hvad animationer kan, og derfor har vi en stor interesse i, at så mange borgere som muligt får indblik i de muligheder, der ligger i animation. Animation er ikke bare til underholdning, det er et redskab, der er velegnet til at formidle det, der ellers er svært at få sagt og vist, siger centerchef Morten Thorning fra The Animation Workshop.

Animationsfestival i oktober

Viborg er Danmarks Animationshovedstad, og kommunen afholder i samarbejde med The Animation Workshop den årligt tilbagevendende Viborg Animations Festival. I år foregår det fra den 30. september til den 4. oktober.

De 900.000 kroner fra Aarhus 2017 er øremærket aktiviteter i forbindelse med animationsfestivalen, og planen er, at nogle af begivenhederne fra de kommende tre års festivaller skal gentages i Aarhus i løbet af 2017.

- Det er meget vigtigt for os, at vi ikke kun markerer os nationalt og internationalt, men også er synlige i vores nærmiljø. Derfor glæder det os oprigtigt, at Aarhus 2017 har valgt at støtte os i det arbejde, siger Morten Thorning.

Spækket med talent

Juliana Engberg, programdirektør for Aarhus 2017, glæder sig over, at The Animation Workshop nu får endnu bedre muligheder for at vise, hvad de kan:

- Animationsskolen i Viborg er en af Region Midtjyllands mest interessante virksomheder. Den er spækket med internationalt talent, og den skaber et miljø af kreativitet og innovation omkring sig, siger hun.

I juli sendte TV MIDTVEST dette program om animationsmiljøet i Viborg


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.