83-årig kvinde udsat for hjemmerøveri

Den ældre kvinde overraskede to indbrudstyve i sit soveværelse, der slap afsted med smykker med stor affektionsværdi og et mindre kontantbeløb.

Fredag aften fik en 83-årig enlig kvinde i Foulum sig noget af en ubehagelig overraskelse. I sit soveværelse overraskede hun to indbrudstyve, der var i gang med at tømme skufferne for smykker.

Hjemmerøveriet skete på kvindens hjemmeadresse på Hobro Landevej 38. Da hun opdagede de to indbrudstyve, råbte hun af dem, og de blev så forskrækket, at de stak af.

- Hun råber dem an, hvorefter tyvene løber fra stedet. På vej ud skubber de kvinden, så hun falder på skulderen, men hun kommer ikke til skade, siger Gert Høeg, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 83-årige kvinde havde været alene hjemme hele aftenen, men hun havde ikke hørt tyvene komme ind i huset. Det var først, da hun opdagede dem i sit soveværelse, at hun blev bevist om, at hun var midt i et hjemmerøveri.

Midt- og Vestjyllands Politi, der modtog anmeldelsen om hjemmerøveriet klokken 19.08, er på bar bund i forhold til efterforskningen af gerningsmændene.

- Den ene mand er omkring 25 år, cirka 185 cm høj og lys i huden. Han opfattes ikke som dansk, fordi han taler et sprog, som kvinden ikke forstår eller gebrokkent dansk. Det mest specielle ved ham er, at han har en sort hue med skygge på, hvor skyggen vender bagud og derudover er klædt i mørkt tøj, siger Gert Høeg. 

- Vi har desværre ikke noget signalement af den anden hjemmerøver, men hvis nogen har set to mænd komme løbende eller set noget mistænkeligt omkring Hobro Landevej i går aftes, vil vi meget gerne høre fra dem, opfordrer Gert Høeg.

De to gerningsmænd slap afsted med tre guldhalskæder, tre guldarmbånd, en vielsesring og 1000 kroner i kontanter. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.