54-årig anholdt for biltyverier fra skoler

En 54-årig mand fra Randers-området er anholdt for tyverier af blandt andet biler fra skoler omkring Viborg.

Østjyllands Politi anholdt natten til torsdag en 54-årig mand på sin bopæl på Randers-egnen. Manden har fået en straksdom på 6 måneders ubetinget fængsel for tyverier på skoler på Viborg-kanten. 

- Efterforskning i sagen førte til en efterlysning af manden. Vi fik Østjyllands Politi til at undersøge, om han skulle være hjemme på sin adresse i nærheden af Randers. Det viste sig, at det var han, så han blev anholdt ved tre tiden i nat og sidder nu her hos os, siger vagthavende hos lokalpolitiet i lokalpolitiet i Viborg.  

Indenfor få timer gik den gerningsmanden ind på skolerne i Hammershøj, Ørum og Hald Ege. Her stjal han punge og bilnøgler fra jakker på kontorer og lærerværelser og efterfølgende også bilerne, der hørte til bilnøglerne. 

Efter et retsmøde ved retten i Viborg kl 12. torsdag fik den 54-årige en straksdom på 6 måneders ubetinget fængsel, oplyser Politikommissær Christian Toftemark. Det viste sig at manden tidligere var dømt for lignende tilfælde af brugstyverier af biler.  

Den 54-årige blev efterlyst med billeder efter tyverierne den 9. maj. 

Indenfor få timer har tyve gået ind på skolerne, stjålet punge og bilnøgler fra lærernes jakker på kontorer og lærerværelse

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.