3F vil køre sag for rengøringsfolk

3F vil køre en sag mod Viborg Kommune, ISS og Elite Miljø. De to sidstnævnte overtager efter sommerferien rengøringsarbejdet på kommunens 125 institutioner.

3F mener, at de godt 30 rengøringsfolk, der senest har mistet jobbet, da Tom's Rengøring gik konkurs, har krav på at få job i de virksomheder, som overtager rengøringstjansen for Viborg Kommune.

- Selvfølgelig er der virksomhedsoverdragelse. Vores jurister er ikke i tvivl, fortæller Hanne Andersen, der er næstformand for 3F i Viborg.

Nu vil 3F køre en fagretslig sag mod kommune og de virksomheder, ISS og Elite Miljø, som overtager rengøringsarbejdet efter sommerferien.

Krisemøde med fagforening

De tidligere ansatte fra det konkursramte Tom's Rengøring var fredag til krisemøde med fagforeningen, fordi de ikke ved, om de har arbejde eller ej, når kalenderen inden længe runder den 1. august.

- Det er forfærdeligt for både mig og mine kolleger. Der er rigtig mange, der er forvirrede lige nu, forklarer rengøringsassistent Christina Knudsen Thomassen.

Kommune: Ingen garanti for job

Rengøringsfolkene er på kort tid ramt af flere konkurser. Først var det Absolut Rengøring, og senest er det altså Tom's Rengøring, der har drejet nøglen om. Men Viborg Kommune mener ikke, at de længere har krav på at få job i de virksomheder, der overtager rengøringstjansen. Det skyldes, at den oprindelige aftale blev ugyldig, da Tom's Rengøring gik konkurs.

- Det er en klar juridisk udtalelse, som siger, at der ikke er virksomhedsoverdragelse i den pågældende sag, så derfor tager jeg den (sagen, red.) med fuldstændig sindsro, siger borgmester Torsten Nielsen (C).

Sagen kan både vare måneder og år, inden en eventuel dom vil falde.

Fagforeningen vil nu køre en fagretslig sag mod Viborg Kommune og to rengøringsfirmaer

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.