36-årig duatlet til EM på hjemmebane: - Jeg har kørt stederne en milliard gange

Viborg dannede lørdag rammerne for Europamesterskaberne i duatlon. 36-årige Chris Fischer stillede for første gang til start på hjemmebane.

Det er de færreste, der har brugt lørdagen på samme måde som 36-årige Chris Fischer fra Vejrumbro. Ti kilometers løb, 60 kilometers cykling og så endnu ti kilometers løb til at slutte dagen af på var lørdagens opskrift for manden med tyve års konkurrenceerfaring. 

quoteJeg har brugt alle kræfter. Jeg er færdig. Der var ikke mere i mig

Chris Fischer

Lørdag deltog han i Europamesterskabet i duatlon - for første gang på hjemmebane i Viborg.

- Det giver sådan en god ro på hjemmebane. Alle de steder, vi skal køre, der har jeg kørt en milliard gange, siger Chris Fischer.

Europamesterskabets cykelrute tog Chris Fischer og de andre duatleter forbi Vejrumbro. Det var højdepunktet for den danske deltager, hvor hans hustru og tre døtre stod klar med opbakning.

- Jeg har i snart femten år fulgt Chris verden rundt til de her store og små stævner, så det er en kæmpe oplevelse at skulle heppe på ham på hjemmebane, lyder det fra hustruen Sissel Møller Nørgaard Fischer.

Efter næsten tre timer på de midtjyske veje, endte Chris Fischer som nummer otte af i alt 16. Hans tid til Europamesterskabet blev 2:42:56.

- Jeg har brugt alle kræfter. Jeg er færdig. Der var ikke mere i mig, siger Chris Fischer, da han kom over målstregen.

Den nye Europamester blev hollænderen Daan de Groot. Han krydsede målstregen i tiden 2:37:19. 

Der var stor opbakning til den danske duatlet på dagens rute.
Der var stor opbakning til den danske duatlet på dagens rute.
Her kan du se Chris Fischer gennemføre Europamesterskabet.