3. generation i direktørsædet: Barnebarnet fremlægger sit første årsregnskab

Mandag fremlagde Grundfos’ topchef Poul Due Jensen fremlægge sit første regnskab, siden han sidste år overtog direktørposten som 3. generation Due Jensen.

Det bliver måske det første af mange – men det gør ikke første gang mindre speciel.

- Det er meget specielt. Det er der slet ingen tvivl om, siger Poul Due Jensen, der er blev  administrerende direktør i Grundfos i oktober måned.

I dag var første gang, at Poul Due Jensen, der er barnebarn af Grundfos-grundlæggeren af samme navn, skulle fremlægge årsregnskab som topchef for virksomheden, som både hans far og farfar har gjort før ham.

- Jeg har været spændt. Jeg har glædet mig til i dag. Det er en speciel fornemmelse for mig at stå og præsentere det her regnskab, siger Poul Due Jensen.

quoteJeg har det godt, og jeg synes bestemt, det er tilfredsstillende, og noget vi skal være meget stolte over.

Poul Due Jensen, administrerende direktør, Grundfos

Han overtog posten fra Mads Nipper, som i starten af 2020 kunne præsentere et rekordhøjt regnskab for 2019. Helt så godt var det regnskab, som Poul Due Jensen i dag kunne fremlægge ikke. Omsætningen var nemlig faldet med 1,2 milliarder kroner, hvilket betyder at omsætningen i familievirksomheden var på 26,3 milliarder kroner i 2020.

Tager man den verdensomspændende coronakrise i betragtning, var det dog ikke et fald, som kunne tørre smilet af den nye topchef.

- Jeg har det godt, og jeg synes bestemt, det er tilfredsstillende, og noget vi skal være meget stolte over, siger Poul Due Jensen.

Virtuelle hilsner 

Udover at skulle præsentere regnskaber, så er en af Poul Due Jensens opgaver også at holde styr på og motivere de 19.000 medarbejdere, der sidder rundt i det meste af verden. Ifølge den nye topchef er medarbejdernes vilje til at være omstillingsparate en af årsagerne til, at regnskabet ikke ser værre ud.

- Det så meget skidt ud hen i marts og april, og hele verden var jo ligesom i lockdown. Jeg er bare superstolt over, at folk har ydet en ekstra indsats, og så har vi været sindssygt gode til at gribe noget af det marked, der ligesom kom tilbage, siger Poul Due Jensen.

I og med at de mange medarbejdere og fabrikker er placeret i mange forskellige lande, så har den nye topchef ikke haft mulighed for at komme rundt og hilse endnu.

quoteDet har været helt okay. Helt optimalt? Nej. Men jeg er super glad for der, hvor vi er nu.

Poul Due Jensen, administrerende direktør, Grundfos

- Jeg havde da håbet at kunne komme ud og møde en masse medarbejdere rundt omkring i verden, men vi har tacklet det sådan, at vi har været sammen på den måde vi nu kunne, nemlig virtuelt. Det har været helt okay. Helt optimalt? Nej. Men jeg er super glad for der, hvor vi er nu, siger Poul Due Jensen.

Topchefen tiltrådte sin post tilbage i oktober. Han erkender, at han formentlig har nogle fordele ved både at være barnebarn af grundlæggeren og samtidig have 20 års erfaring i Bjerringbro-virksomheden. Alligevel har han stadig meget at lære.

- Der er stadig områder i Grundfos, hvor jeg kan blive stærkere og bedre, og det har jeg også koncentreret mig om i den her fase, siger Poul Due Jensen.