28-årig forsvarsprofil forlader Viborg FF før tid

Viborg FF må undvære Nikko Boxall i sæsonens sidste kamp, fordi han fra dags dato er løst fra sin kontrakt.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Den australske forsvarsspiller Nikko Boxall forlader Viborg FF. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Jeg har virkelig nydt min tid i Viborg.

Nikko Boxall

Den 28-årige har været fast mand i store dele af sæsonen, men mod slutningen har han set mere af bænken end af græsset på banen.

Boxall, der havde kontraktudløb med 1. divisionsklubben ved udgangen af juli, er allerede nu fortid, fordi der er kommet en mulighed for at skifte til en klub i Finland.

Læs også Viborg vinder målrig kamp, men oprykning rykker alligevel længere væk

- Nikko har fået en mulighed i en anden klub, og med få dage tilbage af kontrakten her i Viborg vil vi selvfølgelig ikke stå i vejen for ham. Han har leveret en dedikeret og professionel indsats og altid ydet sit bedste for VFF, og vi ønsker ham held og lykke med de nye udfordringer, siger sportschef Jesper Fredberg.

Det var netop Finland, som forsvarsspilleren kom fra, da han i januar 2018 skiftede til Viborg.

- Jeg har virkelig nydt min tid i Viborg, og selvom det har været lidt op og ned, så har tiden her hjulpet mig med at vokse som fodboldspiller og som menneske. Jeg vil takke alle i og omkring klubben for at tage godt imod mig, og en speciel tak til fansene for altid at støtte holdet i gode og i svære tider. Tak for alt, siger Nikko Boxall.

Boxall har tidligere spillet i både VPS og KuPS i Finland, men hverken hovedpersonen selv eller Viborg oplyser, hvilken klub han nu skifter til.

I sin tid i Viborg nåede Nikko Boxall at spille 72 kampe i den grønne trøje.

Viborg FF, der ikke kan nå at indhente Vejle på førstepladsen i 1. division, møder Kolding i sæsonens sidste kamp på lørdag.