27-årige Moe fra Syrien er iværksætter: - Jeg googlede bare hvordan

Moe Abdulrahim er 27 år og er flygtet fra Syrien til Danmark. Nu har han succes som selvstændig iværksætter i Viborg. 

Moe Abdulrahim er uddannet programmør og digital udvikler i Damaskus i Syrien. Nu er han lykkedes med at gøre det til sin levevej i Danmark.

- Kodning, hjemmesider, webapps, mobilapps og marketing på sociale medier, remser 27-årige Moe Abdulrahim op om de ting, han kan hjælpe med i sin virksomhed Lampa. 

Han er statsløs palæstinenser opvokset i Syrien. I 2014 flygtede han til Danmark.  

- Jeg gik på sprogskole for at lære sproget, men det var lidt langsomt, så jeg lærte det selv. Altså jeg gik på sprogskole, men jeg læste også online og mødtes med danskere, fortæller han nu på et let forståeligt dansk. 

Virksomhed tog ham ind i praktik

Han kom i virksomhedspraktik hos reklamevirksomheden Manguster i Viborg.

- Vi var nervøse inden og spændte på, hvad det var, for han er jo araber og muslim og alt det der, og vi kender ikke en masse mennesker med den baggrund, så det var med stor spænding men også masser af nysgerrighed, fortæller indehaver Niels Sønderby.

Men nysgerrighed blev hurtigt til begejstring.

- Vi joker lidt med, at vi tror egentlig, han er fra Ringkøbing. Det ved vi godt, han ikke er, men han er en virkelig god fyr. Har de rigtige værdier med hjemmefra, og så er han flittig og dygtig frem for alt, lyder det fra Niels Sønderby.

Nu er Moe Abdulrahim gået fra praktikant til selvstændig. Han har netop lanceret sin egen hjemmeside og webbureau og regner med at omsætte for en halv million kroner i år.  

- Det var min drøm at starte min egen virksomhed. Jeg læste bare på nettet, hvordan man opretter et cvr-nummer, og hvordan laver man regnskab og moms, smiler han.

Moe Abdulrahim har også lanceret hjemmesiden slowbanana, der skal hjælpe andre iværksættere med nemt at lave en hjemmeside.  

Han er 27 år, fra Syrien og så har han succes som selvstændig iværksætter i Viborg. Moe Abdulrahim er flygtet fra Syrien til Danmark. Han er uddannet programmør og digital udvikler, og nu har han så stiftet sit eget webbureau.