27-årig kvinde standsede for at hjælpe nødstedte bilister: Blev holdt fast og truet med kniv

En usædvanlig sag. Sådan betegner politiet en sag fra Møldrup, hvor en ung kvinde blev truet, da hun lørdag standsede for at hjælpe to mænd og en kvinde i en bil på Hovedvej 13.

Hovedvej 13 syd for Møldrup dannede lørdag rammen om en spektakulær sag. Her blev en 27-årig kvinde fra Herning uforvarende overfaldet, da hun omkring klokken 11 standsede for at hjælpe to mænd og en kvinde, der tilsyneladende havde brug for hjælp.

quoteDet er en meget usædvanlig sag. Det er første gang i min karriere, at jeg hører om sådan noget.

Carsten Henriksen, vagtchef

- De tre forsøgte at standse flere forbipasserende og fik så held med at standse den 27-årige kvinde. Men da hun kom hen til dem, så blev hun truet med kniv og holdt fast, fortæller vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Carsten Henriksen til TV MIDTVEST søndag morgen.

Den 27-årige kvinde lykkedes med at få vristet sig fri og flygtede derefter i sin bil fra stedet. Hun kom ikke fysisk til skade.

- Men hun var meget rystet og kontaktede politiet. Det samme gjorde flere vidner til overfaldet.

Trusler mod politiet

Politiet rykkede hurtigt ud. Men da de ankom til gerningsstedet, så tog sagen en uventet drejning. For den 28-årige kvinde, der umiddelbart var i ledtog med de to mænd i bilen, viste sig også at være skadet.

- Hun var også blevet udsat for vold og har noget, der minder om knivsår på kroppen. Vi kender endnu ikke hendes rolle i sagen, forklarer Carsten Henriksen om kvinden, der stammer fra Aalborg.

De to mænd, der er 32 og 25 år og også fra Aalborg, blev anholdt på stedet. Politiets efterforskning skal nu afklare, hvad der er op og ned i sagen.

- Det virker umiddelbart ikke synderligt gennemtænkt eller planlagt. Og noget kunne tyde på, at de rent faktisk var kørt tør for diesel. Det er en meget usædvanlig sag. Det er første gang i min karriere, at jeg hører om sådan noget, forklarer vagtchef Carsten Henriksen.

quoteVed anholdelsen truer de vores betjente med alverdens ting – både hvad de vil gøre ved dem, og hvordan de vil opsøge deres familier.

Carsten Henriksen, vagtchef

Politiet mistænker, at de to mænd kan have været påvirket af narko, og har derfor taget blodprøver fra dem begge. De er sigtet for både vold og vold af særlig grov karakter, ligesom de også er sigtet for trusler mod politiet.

- Ved anholdelsen truede de vores betjente med alverdens ting – både hvad de ville gøre ved dem, og hvordan de ville opsøge deres familier, lyder det fra vagtchefen.

De to mænd blev efter et grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger.