26-årig brandstifter: Det var en symbolsk handling

26-årig Viborgenser erkender, at han satte ild på sin lejlighed, efter han var blevet sat ud af sin udlejer.

En 26-årig mand er varetægtsfængslet i surrogat efter grundlovsforhør ved retten i Holstebro. Den 26-årige erkendte at han fredag satte ild på sin lejlighed, i hvad han selv kaldte en symbolsk handling.  

Fredag måtte beboere i en etageejendom i Viborg evakueres, fordi den 26-åriges lejlighed stod i flammer. Ingen kom noget alvorligt til under branden, men lejligheden udbrændte fuldstændigt. 

Den 26-årige er sigtet for kvalificeret brandstiftelse og for at bringe andre i overhængende fare for at kunne komme til skade. 

Manden havde boet i lejligheden i 14 måneder, men var for nyligt blevet sat ud. Han forklarede, at han ikke var vred over at blive sat ud, men han ville sætte ild til lejligheden for at kunne komme videre med sit liv.

- Jeg overvejede et stykke tid, om jeg skulle sætte ild til lejligheden. Jeg ville gerne undgå, at folk kom til skade, forklarede den 26-årige mand i grundlovsforhøret søndag. 

Under grundlovsforhøret forklarede den 26-årige, at han havde pakket alle de ting, han skulle have med sig og havde lagt dem i sin bil. De resterende ting, ikeamøbler, sin seng og en topmadras havde han placeret ved vinduet. Her havde han også lagt nogle halvtomme gasflasker. 
 

Beboere måtte evakueres under slukningsarbejdet, der stod på i fire timer. Intet i lejligheden kunne reddes efter branden.  
Beboere måtte evakueres under slukningsarbejdet, der stod på i fire timer. Intet i lejligheden kunne reddes efter branden.  
Foto: Anne Rask

Symbolsk handling

Han forklarede, at han satte ild til lejligheden med en ukrudtsbrænder. Vinduerne var åbne, så der hurtigt kunne komme gang i ilden.

I retten kaldte han afbrændingen af lejligheden et symbolsk minde, så han kunne komme væk fra noget dårligt og videre med sit liv.

Han erkendte politiets udlægning af hændelsesforløbet, men fastholdt, at han ikke har havde til hensigt at bringe andres liv i fare. 

- Jeg ved godt, hvor stor branden kunne blive. Det var voldsomt, og jeg har det dårligt over det. Men det var et symbolsk minde, så jeg kunne komme videre med mit liv, forklarede han flere gange under retsmødet. 

Den 26-årige er varetægtsfængslet på en psykiatrisk institution og skal nu mentalundersøges. 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.