24 millioner til animation i Viborg

Interessen for dansk animation kan blive endnu større med bevilling fra Kulturministeriet

The Animation Workshop i Viborg vil udvikle uddannelse,kunst og kultur med millionbevilling

 - Ærefuldt og helt fantastisk. Vi er nærmest overstadige af lykke!

Sådan siger lederen af The Animation Workshop i Viborg, Morten Thorning, om den bevilling på sammenlagt 24 millioner kroner, som de kommende fire år lander hos den midtjyske uddannelses- og kulturinstitution.

Pengene kommer fra Kulturministeriet og er givet i forbindelse med de netop afsluttede finanslovsforhandlinger.

Animationsværkstedet får seks millioner kroner over fire år, et beløb der skal bruges til at lave god uddannelse, kunst og kultur.

- Det er et ridderslag for os. Vi er havnet i en situation, hvor de innovative kræfter vi besidder nu for alvor kan komme i spil. Det er kort sagt en fantastisk mulighed for at fastholde og udbygge vores position på området, siger Morten Thorning.

Han regner med at pengene kan være med til at synliggøre dansk animation yderligere i forhold til det store udland.

- Jeg tror jeg roligt kan slå fast, at det her vil være med til at øge den globale interesse og investeringslyst i forhold til animation i Danmark, fortsætter Morten Thorning.

Dertil kommer, at der vil blive skabt flere arbejdspladser i det midtjyske til gavn for området og for hele regionen. Endnu er dog det uvist, hvor mange jobs der kan skabes ekstra.  

- Nu skal vi lige have armene ned. De næste uger vil vi stille og roligt begynde at kigge på, hvad der skal ske og hvordan proces og programmer skal udformes, siger Morten Thorning.

Ifølge lederen af The Animation Workshop omsætter dansk animation i øjeblikket for samme beløb som resten af den samlede danske filmbranche.

- Og er det ikke sjovt at tænke på, at det hele starter med en blyant, lyder det fra en lykkelig Morten Thorning.