23-årig anholdt: Havde oversavet jagtgevær i bilen

En 23-årig mand er torsdag blevet anholdt, fordi han havde jagtgevær og ammunition i sin bil. Det kan give flere års fængsel.

En 23-årig mand er torsdag aften blevet anholdt for at have et oversavet jagtgevær og ammunition liggende i sin bil. Det oplyser vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

En person havde kontaktet politiet og fortalt, at den unge mand havde våbnet i bilen. Det kunne en politipatrulje ved selvsyn også konstatere, da både bil og våben blev fundet i Klejtrup nordøst for Viborg.

- I sådan et offentligt rum er det én af dem, der er lavet stramninger i forhold til, som kan give et år eller to i fængsel, siger vagtchefen.

Anholdt i Viborg

Politiet anholdt den unge mand i Viborg omkring kl. 20. Han er derfor i ordensmagtens varetægt, og en vagtlæge skal vurdere, om han er i en psykisk tilstand, der gør, at han kan være i arresten. Han stammer fra Sjælland og befinder sig i Viborg-området, fordi han er i misbrugsbehandling.

Ordensmagten opsporede ham, fordi noget familie fra Sjælland skulle hente ham på sygehuset i Viborg. Derfor havde politiet viden om, hvilken bil de skulle kigge efter i byen, og det lykkedes kort tid efter anmeldelsen at arrestere ham.

- Det skyldes godt, gammeldags efterforskning, siger Jens Claumarch.

Fredag blev han varetægtsfængslet i fire uger.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.