21-årig mand får straksdom for røveri på OK-tank

Politiet anholdte torsdag en 21-årig mand fra Thyborøn. Nu har han fået seks måneders fængsel for røveri.

En 21-årig mand er i dag blevet idømt seks måneders fængsel for at have begået røveri på en OK-tankstation i Viborg. Den 21-årige blev fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg.

quoteSeks måneder er en forholdsvis mild straf for den type forbrydelse, men retten lagde vægt på hans unge alder og det faktum, at han ikke er straffet før.

Katrine Melgaard, Anklager, Midt- og Vestjyllands Politi

Her erkendte han at have stået bag røveriet, og det endte med, at retten gav ham en straksdom, hvorefter han blev løsladt. 

- Min påstand lød på otte måneders fængsel. Seks måneder er en forholdsvis mild straf for den type forbrydelse, men retten lagde vægt på hans unge alder og det faktum, at han ikke er straffet før, fortæller Katrine Melgaard, der er anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Fredag den 8. november fik OK-tanken på Koldingvej i Viborg uventet besøg af en maskeret og bevæbnet mand. Manden truede personalet med en pistol og kom afsted derfra med kontanter og cigaretter.

Politiet har siden da efterlyst den bevæbnede mand, og i går torsdag lykkedes det så politiet at få fat på en 21-årig mand, som politiet formodede, havde noget med sagen at gøre. Politiet arresterede manden på en adresse i Thyborøn.

- Vi har for nylig fået svar på den DNA-prøve, som vi kunne tage efter, vi fandt gerningsmandens elefanthue efter røveriet. Vi var derfor rimelig overbevist om, at vi havde den rigtige mand, fortæller Christian Toftemark, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Viborg.

Den 21-årige mand bor i Thyborøn. Han vil i den nærmeste fremtid blive indkaldt til at skulle afsone sin straf.

TV MIDTVEST 9. november - 2019: Maskeret mand truede sent fredag aften en ansat med pistol og slap afsted med kontanter og cigaretter.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.