20-årig fra Viborg har succes med sin app

Frederik Kapper fra Viborg har lanceret en ny app, der på kort tid fået 6.000 brugere. Nu håber han på en fremtid som selvstændig udvikler.

20-årige Frederik Tronier Kapper fra Viborg lancerede før jul appen SpotterU. Appen forbinder mennesker, som et eller andet sted har brug for hinanden. Her kan du enten søge eller tilbyde hjælp.

- Folk hidtil har været begrænset af deres eget netværk, når de har skulle finde en babysitter, lektiehjælper osv. Med Spotter U så forbinder vi mennesker, som på en eller anden måde har brug for hinanden. 

Idéen har rumsteret i hovedet siden gymnasiet. Nu er idéen ført ud i livet og har på kort tid fået 6000 brugere. 

- Det eksploderede lige pludseligt, og det er sådan helt uvirkeligt at man kan se der rent faktisk er folk der bruger det. Der er mennesker der bruger det vi har sat i verden. 

En super god app

En af de mange brugere er 20-årige Cecilie Bech fra Thorning. Hun har tilbudt med hjælp i børnepasning og hjælp til ældre og husholdning.

- Den er super god, og det er et godt alternativ til at skulle bruge en masse kræfter og energi og man kan bare taste ind hvad man har lyst til at lave, Cecilie Bech

Hun har både fundet et rengørings og et børnepasningsjob gennem appen. 

Investorer var klar med en mio. kr.

Investeringsselskabet Capnova og en privat sponsor har til sammen investeret knap en million kroner i SpotterU. 

- Vi ser at der er et behov her, og at de egentlig går ind og dækker et behov som egentlig findes i forvejen, men ny teknologi giver nye muligheder, og med sådan en app her vil man på bedre vis på knyttet folk sammen, siger Jens Søndergaard

Derfor er han da heller ikke i tvivl om hvor langt konceptet kan nå på bare få år. 

- Hvis alt går som vi går efter og regner med, så skulle vi gerne være en international virksomhed - det er jo fordelen med den her type virksomhed. Det kræver ikke at man åbner kontorer rundt i verden for at brede sig ud. Det er en app og den er født globalt fra dag 1, så det handler bare om at vi skal have nogle brugere på og det er vi godt på vej med i Danmark, siger Jens Søndergaard

 
 

På kontoret er der da heller ikke tvivl om potentialet. Frederik Tronier Kapper håber appen kan være startskuddet til en tilværelse som selvstændig iværksætter. 

- Jeg har da et eller andet sted en drøm om at ende på den anden side af Atlanten - det ved alle der kender mig, det er drømmen for mig, siger Frederik Tronier Kapper.

Appen er programmeret på Filippinerne, men ellers er hovedkvarteret altså i Viborg.  


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.