20-årig mand får 2,5 års fængsel for at tvinge to til væbnet røveri

De to, der begik røveriet, er begge idømt psykiatrisk behandling.

Tre mænd er torsdag blevet dømt for et røveriforsøg mod Café Trappetorvet i Viborg den 7. februar i år.

Det oplyser senioranklager Claus Benner fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Røveriet blev begået af to mænd på henholdsvis 21 og 32 år, der truede med kniv for at få indholdet i kassen. De er begge idømt psykiatrisk behandling på ubegrænset tid. 

Den tredje person, 20-årige Oliver Juhl Højmark Pedersen, er idømt to og et halvt års ubetinget fængsel, fordi han ved vold og trusler tvang de to andre til at begå røveriet.

- Jeg er meget tilfreds med de afgørelser, der er truffet i sagen. Navnlig er jeg tilfreds med, at hovedmanden (Oliver Juhl Højmark Pedersen, red.) er dømt i alle forhold, som han var tiltalt i, siger senioranklager Claus Benner.

Dommene blev afsagt i Retten i Viborg.

Strengere straf end normalt

Den 20-åriges dom på to og et halvt års fængsel er længere, end det, der normalt dømmes, forklarer Claus Benner.

Det er den, fordi retten har lagt vægt på omstændighederne af, at Oliver Juhl Højmark Pedersen har frihedsberøvet de to andre samt udøvet vold og trusler mod dem for at få dem til at begå røveriet.

Den 21- og 32-åriges domme om psykiatrisk behandling uden længstetid får de, fordi der er tale om særlig personfarlig kriminalitet, og derfor fastsættes der ingen længstetid. Anklagemyndigheden eller retten fører løbende kontrol med varigheden.

Svingede med knvi mod politiet

Røveriet fandt sted den 7. februar, hvor Midt- og Vestjyllands Politi klokken 13.40 fik meldingen.

På gerningsstedet lykkedes det dem at indfange den ene af røverne, mens den anden stak af. Han blev senere anholdt sammen med den tredje person, der stod og svingede med en kniv mod politiet.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.