18-årig målvogter er ligaens bedste: Hver kamp er fed at gå ind til

Anna Kristensen har den højeste redningsprocent i håndboldligaen. Hun og resten af det unge VHK-hold er kommet godt i gang med sæsonen.

Håndboldkvinderne fra Viborg HK har fået en flot start på sæsonen. 

Efter seks kampe ligger holdet på en femteplads med otte point, hvilket står i skærende kontrast til sidste sæson, hvor det blev til nederlag i de fem første kampe.

En af forklaringerne på succesen er holdets nye målvogter - den kun 18-årige Anna Kristensen, der er kommet til VHK fra Skanderborg. 

Efter de første seks kampe har hun i gennemsnit en redningsprocent på imponerende 46,2 procent - bedst af alle i kvindernes liga. 

Efter lørdagens kamp mod EH Aalborg blev Anna Kristensen kåret til kampens bedste, og den unge målvogter er selv godt tilfreds med skiftet til VHK. 

- Der er en fed stemning og en vilje til at ville vinde, hver gang vi stiller op, siger hun.

At hun som 18-årig allerede er så markant i den bedste række, går hun ikke så meget op i.

- Jeg tænker ikke over, at jeg er 18 år. Jeg har mit andet år i ligaen, og jeg synes bare, at hver kamp er fed at gå ind til.

 
 
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Anna Kristensen er ikke den eneste unge spiller på VHK-holdet. Gennemsnitsalderen er 22,9 år, og cheftræner Jakob Vestergaard er bevidst om, at det både kan være en fordel og en udfordring. 

- Spiller vi på det højeste niveau, kan vi være med mod alle. Men det svinger også, når det er en ung trup, og det er helt naturligt, når man ikke har så meget erfaring som hold. Det er vi meget opmærksomme på, men selvfølgelig gør vi alt, hvad vi kan for at undgå det, for vi vil jo gerne vinde hver gang, siger cheftræneren.

Vestergaard er også godt tilfreds med sæsonstarten.

- Vi fået etableret en god defensiv og har rigtig mange redninger. Vi er et af de hold, der bliver scoret færrest mål imod, og det giver sig selv, at når man ikke lukker så mange mål ind, så er det altså lettere at vinde håndboldkampe. Så har vi lidt mere at arbejde med i den anden ende, men det kommer forhåbentligt, når vi kommer lidt længere hen på sæsonen, siger han.

 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.