150 unge på cirkusskole i Lindum

150 unge fra hele landet deltager i denne uge i European Circuscamp på cirkusfabrikken i Lindum. Her prøver de kræfter med diverse cirkuskunster.

150 unge fra hele landet er i denne uge taget i cirkus. Men i stedet for at se på, så er det dem selv, der skal være artister. På cirkusfabrikken i Lindum skal de nemlig prøve kræfter med alt fra dans til akrobatik.

Og det gælder om at være koncentreret. For i aften er det alvor, når de unge skal optræde for et rigtigt publikum.

- Jeg synes bare, det er fedt at cykle. Fedt at lære en masse, og så er det nogle fede mennesker der cykler hver gang, lyder det fra Aelok Bach, der er 14 år og kommer fra Odense.

Han er én af de 150 unge, der har brugt hele ugen på cirkuscamp. Her har han lært at udføre diverse kunster på en ethjulet cykel.

- Det jeg har lært mest om er nok at hoppe højt. Jeg har lært at hoppe op på fem paller. Før kunne jeg nok komme op på tre eller fire, siger den unge cirkus-cyklist.

 

Cirkus i verdensklasse

Det er Cirkusfabrikken i Lindum i Nordsalling, der arrangerer den årlige Cirkus-skole. Instruktørerne, der skal lære de unge om livet som en ægte cirkuskunstner kommer fra alle verdenshjørner.

Det er blandt andet Nafsi Acrobats fra Nairobi i Kenya, der med fire instruktører underviser i akrobatik. Og til at undervise i luftnumre er der instruktører fra både Frankrig, Polen, Tyskland samt Danmark. Sidst men ikke mindst undervises der i jonglering, trylleri og klovneri af både danske og russiske instruktører.

Deltagerne kommer fra hele Danmark, og mange af dem har været med flere gange. En er dem er den 17-årige Louise Sørensen fra Selde, der er luftartist. Hun har brugt ugen på luftakrobatik med kun sig selv og et lagen i luften. For hende bringer cirkus-skolen meget andet med sig end bare luftakrobatik.

- Det er en fed oplevelse, og så ser man venner rundt omkring fra hele landet, som man har fået igennem cirkus.

I træningslokalet er det nu bare om at få de sidste detaljer på plads inden aftenens forestilling.

Det er 25. gang, der bliver holdt European Cikuscamp i Lindum.