15 kvinder har unik strikkeklub: - Vi inspirerer hinanden

Femten kvinder er her i weekenden samlet for at strikke strømper og sweatre, dele erfaringer og inspirere hinanden.

Garn i lange baner og maskiner der kan strikke. Det skal der til, når femten kvinder her i weekenden samles for at strikke strømper og sweatre og dele erfaringer.

- Vi har et dejligt venskab. Vi inspirerer hinanden, og vi glæder os altid til at skulle ses, siger Jane Barslev, som er pensionist og passioneret strikker.

De femten veninder mødes to gange om året, denne gang i Skringstrup Forsamlingshus nord for Viborg. Her står weekenden på strik og hygge. Men det er ikke strikkepindene, der bliver mest brugt i weekenden. For kvinderne har taget strikkemaskiner med.

- Jeg har altid strikket meget i hånden, men så så jeg nogen, der gjorde det på maskine. Og allerede efter én måned var jeg bidt af det, siger Jane Barslev.

Det er både gamle og nye strikkemaskiner, der bliver brugt i weekenden. Blandt andet strikker socialpædagogen, Anne-Marie Laugesen, på en maskine fra år 1980.

- Den fungerer stadig, og jeg regner med, at jeg kan bruge den de næste 15 til 20 år. Den skal bruges, indtil den går i stykker, siger Anne-Marie Laugesen.

Ingen mænd

I forsamlingshuset i Skringstrup er der hele weekenden kun kvinder. Mændene har fået weekendfri.

quoteJeg kan næsten ikke strikke noget til mig selv. Jeg har syv børnebørn, og de vil meget gerne have det. 

Jane Barslev, pensionist. 

- Der er ikke ret mange mænd, der interesserer sig for strik, så vi har givet vores mænd fri, så de kan gå på jagt. Og så de kan få lavet noget af det, de ikke har nået i løbet af ugen, siger Jane Barslev med et smil på læben.

Men selvom mændene ikke interesserer sig alt for meget for maskinstrikningen, nyder de godt af det, der kommer ud af det hårde arbejde.

- Der er mange, der sætter pris på det. Vores børn, børnebørn og især vores mænd. De går jo ikke i andet, siger Jane Barslev.

- Jeg kan næsten ikke strikke noget til mig selv. Jeg har syv børnebørn, og de vil meget gerne have det. 

Kvinderne strikker i forsamlingshuset hele weekenden.

Femten kvinder er samlet i weekenden for at strikke på maskiner. 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Livsstil.