136 kilometer i timen med øjnene på mobilen

Politiet tog onsdag endnu engang en af de slemme fartsyndere. I høj fart med ansigtet rettet mod mobilen.

Det er ikke alle, der synes, det er lige sjovt at få taget billeder om morgenen. Det er bare ikke alle, der selv kan vælge, om det skal ske. En træt bilist blev blitzet af en af politiets fotovogne, da han onsdag morgen kørte på en landevej ved Karup.

quoteDet er livsfarligt både for bilsiten selv og alle andre. Hvis man kører galt med den her hastighed, så dør man.

Jon Westergaard, leder af fotovognene, Midt- og Vestjyllands Politi.

Bilisten kørte 136 kilometer i timen, altså over 50 kilometer i timen for meget. Udover det så kunne politiet konstatere, at manden ikke alene kørte for stærkt, men også overtrådte en anden vigtig færdselsregel. Bilisten kørte nemlig med blikket stift rettet mod sin mobil, da politiet fangede ham på foto.

- Det er uforsvarligt. Når man kører så stærkt, så når man at kører rigtig mange meter, uden man ser på vejen, siger Jon Westergaard, der er leder af fotovognene ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet kører lige nu en færdselskampagne, som sætter fokus på, at man skal være opmærksom i trafikken og altså kun køre bil, når man kører bil.

- Det er livsfarligt både for bilsiten selv og alle andre. Hvis man kører galt med den her hastighed, så dør man, siger Jon Westergaard.  

I sidste uge kørte en bilist 180 kilometer i timen i en 60 kilometer-zone. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.