1100 konfirmander indtager Viborg Domkirke

Konfirmander møder i disse dage op til en særlig tilrettelagt dag i Viborg Domkirke.

I alt 1100 konfirmander skal bruge kirken til og med torsdag. I dag var de første hold på besøg. Foto: Malene Skree Nordsmark, TV MIDTVEST

Foråret nærmer sig, og en ganske særlig dag kommer derfor tættere på for tusindvis af konfirmander. Nemlig den dag hvor de selv skal sige ja i kirken. 

Læs også Salmer med turbo på: Vi synger meget hurtigere i kirkerne

I den forbindelse er alle Viborg Stifts konfirmander inviteret til domkirken i Viborg for at komme til gudstjeneste og efterfølgende teater. Det tilbud er der i alt 1100 konfirmander og deres præster, der har taget imod, og de besøger dermed kirken i løbet af de næste tre dage.

- Det er primært for de små landsogne, så de får mulighed for at opleve en kirke, som måske er noget større og anderledes, end de små landsbykirker, som de kommer fra, fortæller ungdomspræst ved Viborg Domprovsti, Thrine Hostrup.

- Og så er det med et ønske om at lave en lidt anderledes dag for konfirmanderne. De skal være her i tre kvarter, så skal de op og se et teaterstykke, der handler om tro og tvivl, og så skal de spise her.

Ungdomspræsten Thrine Hostrup er glad for at tage imod de mange konfirmander. Foto: Malene Skree Nordsmark, TV MIDTVEST

Særlig dag

Når dagens skema indeholder mere end bare en almindelig gudstjeneste, så er der en tanke med det, forklarer Thrine Hostrup.

Læs også Antallet af nonner og munke i Danmark styrtdykker

- Det skal gøre godt på den måde, at man får et fællesskab. Kirken står for det kristne fællesskab. Kirken kan åbne op for lidt anderledes gudstjenester end søndagens højmesse, og det er faktisk et sted, hvor der måske bliver talt om emner, som interesserer dem eller som de bedre kan forholde sig til og tilføjer:

- Det er jo målrettet målgruppen, og der er også lagt meget vægt på musik og på kropslighed med nadver og med fællessang og måske knapt så mange ord, fordi mange af ordene kan være svære at forstå. Ikke kun for konfirmanderne, men også for voksne mennesker, så det er selvfølgelig målrettet konfirmationsalderen for at vise dem, at kirken er mange for skellige ting.