11-årig har lavet sin egen gårdbutik: - Jeg kan godt lide at få jord under neglene

Er du god nok, er du gammel nok, lyder et gammelt ordsprog.

En devise, som passer meget godt på 11-årige Svend Mortensen fra Vroue nær Viborg. For ham kender forretningsdrømme i hvert fald ingen alder, for han driver allerede sin egen forretning – en gårdbutik få hundrede meter fra sit hus.

- Jeg sælger hø, blomster og marmelade, lyder det fra den travle købmand.

- Det er sjovt, og så kan man også arbejde lidt i stedet for at sidde og kede sig. Jeg kan godt lide at få jord under neglene.

Kort vej fra idé til handling

Idéen til ’Svends Gaardbutik’ opstod for et års tid siden, da Svend Mortensen fik lyst til at sælge ud af baghavens mange georginer.

Faderen, Benny Mortensen, husker tydeligt, hvordan det hele begyndte. Det blev ikke kun ved idéen – der var også handlekraft bag.

- Han fandt selv et gammelt havebord, som han fik slået op. Så plukkede han nogle buketter, og de var solgt inden, det blev aften.

- Det gav ham blod på tanden, og det fik vi faktisk også, siger Benny Mortensen.

Forretningen er skruet gunstigt sammen

På kort tid er der blevet etableret en kundekreds, og alene de sidste seks uger har gårdbutikken indbragt den unge iværksætter et par tusind kroner.

- Jeg har allerede tjent det, vi tjente hele sidste år – bare i kontanter. Og så er der også kommet noget ind på mobilepay, siger Svend Mortensen.

De gode indtægter hænger også i høj grad sammen med en gunstig, økonomisk aftale med faderen.

- Hans virksomhed er så smart skruet sammen, at udgifterne ligger meget på mine skuldre, og så tager han det meste af indtægterne, griner Benny Mortensen.

Om der så venter et stort iværksættereventyr i fremtiden, tør faderen dog ikke spå om.

- Jeg tror da ikke, han bliver den nye Lars Larsen, men det her gør helt sikkert, at han bliver meget økonomisk bevidst. Det tror jeg er en god ting at tage med sig i livet.  

De normale åbningstider for Svends Gaardbutik er fra klokken 07.00 til 19.00.

Du kan møde den unge iværksætter i indslaget her.