Vognmand efter lastbil trillede af færgen: Jeg troede ikke, det kunne lade sig gøre

Tidligt i morges trillede en af Benny Nielsens lastbiler i Limfjorden. Lastbilchaufføren havde glemt at trække håndbremsen.

Benny Nielsen, der er vognmand og direktør for Fredsø Vognmandsforretning, havde ikke regnet med, at han skulle køre en tur til Færgelejet i Hvalpsund tirsdag morgen.

Han havde nemlig allerede en lastbilchauffør på stedet, men lastbilen kom aldrig længere.

- Så vågner man da. Jeg tænkte "det kan ikke lade sig gøre", men det kunne det. Det er pisse træls - ikke lige den bedste måde at få reklame på, siger Benny Nielsen.

Klokken 6.30 trillede lastbilen med vogne nemlig i vandet, efter færgen, der dagligt sejler mellem Sundsøre og Hvalpsund, sænkede farten ved indsejling. Chaufføren havde nemlig ikke trukket håndbremsen, og nu ligger lastbilen i fjorden 150 meter fra kajen.

- Chaufføren er selvfølgelig frygtelig ked af det. Man skal huske at trække håndbremsen, når man går ud af bilen, lyder læringen fra vognmanden.

0:40
Se lastbilen trille i Limfjorden.
Foto: Øxenholt Foto

På Færgen tog chaufføren sig en kop morgenkaffe med overfartslederen. Han forsøgte at forhindre ulykken i ske, men ikke tids nok.

Ombord er en masse forbrændingsaffald som skulle have været kørt videre til forbrændingen i Aars, fortæller direktøren.

- Den kommer ikke ud at køre igen. Det tror jeg ikke på. Det kommer til at koster en masse penge, lyder meldingen.

For at undgå forurening har Nordjyllands Beredskab lagt en flydespærring omkring det lastvognstog, der tirsdag morgen trillede af Hvalpsundfærgen.

Lastbilen ligger et stykke fra færgelejet i Hvalpsund, hvor dykkere undersøger, hvordan den skal bjærges.
Lastbilen ligger et stykke fra færgelejet i Hvalpsund, hvor dykkere undersøger, hvordan den skal bjærges.
Foto: Per Frank Paulsen / TV 2 Nord