Vesthimmerlands Kommune lukkede ned: Poul flyttede hjemmefra

Poul Kristensen valgte at flytte i sommerhus, så han kunne passe sit arbejde, da hans kommunegrænse lukkede. Han forstår ikke, hvorfor Nordjylland lukkes, når smitten er så lav.

Britta Hoiland er pludselig blevet enlig. For godt en uge siden modtog hun en noget usædvanlig besked fra sin mand.

- Han ringede hjem og sagde, at han flyttede hjemmefra.

Parret bor i Vesthimmerlands Kommune, og Britta Hoilands mand, Poul Kristensen, arbejder som lastbilchauffør i Randers. Derfor er han flyttet i sommerhus på Djursland, så han kan passe sit arbejde.

Selvom han er i en kommune, hvor han må bevæge sig frit, så kan han godt savne hustruen hjemme i Hvalpsund.

- Fredag aften tænkte jeg, at det kunne være rart at køre hjem, men det kunne jeg jo ikke, fortæller Poul Kristensen.

På grund af sin bopæl i Hvalpsund er Britta Hoiland selv hjemsendt fra arbejde. Hun håber derfor snart, at der kommer normale tilstande i Vesthimmerlands Kommune.

- Jeg trænger til at komme ud, fordi jeg synes, at livet derhjemme er kedeligt. Og det bliver ikke mindre kedeligt af, at min mand ikke er hjemme.

Der er blevet masser af tid til at bage kager for Britta Hoiland, mens hendes kommune er lukket ned.
Der er blevet masser af tid til at bage kager for Britta Hoiland, mens hendes kommune er lukket ned.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Lave smittetal i Vesthimmerland

Mandag blev der løsnet en smule op for restriktionerne i Nordjylland. Det er nu tilladt at køre mellem de lukkede kommuner, men ikke ud af dem.

Det ærgrer Poul Kristensen, at det er hans kommunegrænse, der er lukket, selvom smittetallet i Vesthimmerlands Kommune er under landsgennemsnittet.

- Nu lukkede de Nordjylland, men det er jo ikke i Nordjylland smitten er, så jeg kan ikke forstå, hvorfor de lukker Nordjylland.

Lastbilchaufføren bakkes op af sin borgmester.

- Det er uforståeligt. Jeg kan jo ikke engang give et ordentligt svar til de borgere, der ringer og spørger, om jeg kan gøre noget. Det kan jo ikke hjælpe noget, at vi er lukket ned, når der er andre kommuner, der egentlig er mere belastet end vi er, siger Per Bach Laursen, der er borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

Vi skulle nødig opleve civil ulydighed

Nedlukningen af Nordjylland kom efter fundet af muteret virus i mink. I følge borgmesteren har de forstået budskabet. Men der skal snart til at ske noget ifølge borgmesteren.

- Vi kender godt opgaven, og det er at få optrævlet smittekæderne. Men det er også et spørgsmål om, hvor mange dage, jeg kan holde borgerne. Der er et udtryk, der hedder civil ulydighed, og det skulle vi nødig opleve, fordi man ikke forstår, hvorfor det er os, det skal gå udover, siger Per Bach Laursen.

Det er mere end en måned siden, den muterede minkvirus sidst blev fundet.

I Vesthimmerland har de svært ved at forstå, hvorfor de ikke må rejse ud af de lukkede kommuner.

 


Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Erhverv.