Ukrainske tvillinger i Aalestrup har fået job: - Det er dejligt at komme i gang

Tvillingerne Daria og Maria Sergeevna Khomich fra Ukraine er efter flere ugers ventetid kommet i arbejde.

5:33
Søstrene Daria og Maria Sergeevna Khomich har ansvaret for morgenmaden i Hjarbæk Fjord Golfcenter.

Tvillingerne Daria og Maria Sergeevna Khomich har nu fået arbejde, efter de i marts kom med bus til Aalestrup for at slippe væk fra krig og ødelæggelser i Ukraine.

Søstrene arbejder på Hjarbæk Fjord Golfcenter, hvor de har ansvaret for morgenmaden til gæsterne, og så skal de også gøre klar til næste dag.

Det nye arbejde betyder meget for de 20-årige piger.

- Det er dejligt at komme i gang med at lave noget igen, men jeg er ikke så meget for at stå så tidligt op, griner Daria Sergeevna Khomich.

Efter de fik tilbudt arbejdet på golfcenteret, er de flyttet ud af det tidligere hotel i Aalestrup, hvor de har boet sammen med andre ukrainske kvinder og børn.

Arbejdstilladelse trak ud

De danske myndigheder lavede en særlov, der skulle gøre det muligt for ukrainske flygtninge at komme ud på arbejdsmarkedet i en fart, men alligevel har det trukket ud med ophold- og arbejdstilladelsen for tvillingerne.

- Man kan blive en lille smule skør og deprimeret, når man ikke har så mange ting at lave, forklarer Daria Sergeevna Khomich og tilføjer:

- Nu har vi et job, hvor vi kan arbejde, og vi kan kommunikere med menneskerne her, så nu har jeg det meget bedre, siger søstrene.

quoteNu har vi et job, hvor vi kan arbejde, og vi kan kommunikere med menneskerne her, så nu har jeg det meget bedre

Daria Sergeevna, ukrainsk flygtning

Ifølge Jan Storgaard, der er golfmanager på Hjarbæk Fjord Golfcenter, tog det også længere tid end forventet for ukrainerne at få arbejdstilladelse.

- De fik jo at vide, at der ville gå tre til fem hverdage, men i stedet gik der fire uger, så det har været en lang ventetid med lidt frustrationer, men når man tænker på den rejse, som de i bogstaveligt forstand har været igennem - med at flygte fra krig og så komme til Danmark til en ny kultur og et andet sprog - så synes jeg, at de har klaret det helt fantastisk, forklarer golfmanageren.

Jan Storgaard er golfmanager på Hjarbæk Fjord Golfcenter.
Jan Storgaard er golfmanager på Hjarbæk Fjord Golfcenter.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Selv om jobbet nu er i hus for søstrene, så har Daria Sergeevna Khomich flere drømme om jobmulighederne i fremtiden.

- Mine planer er at lære det danske sprog, for selv om jeg kan lide mit job, kan jeg måske få et arbejde, hvor jeg tjener endnu flere penge, fordi jeg har også planer om at læse sprog på universitet, og det håber jeg, der bliver muligt for mig, siger hun.

Lige nu bliver tvillingerne i Danmark, selv om der er blevet mere roligt i deres hjemby i Ukraine.

Se søstrenes vej til arbejde i indslaget nedenfor.