Søren Pape: Lad os gentænke genåbningen

I morgen er partilederne indkaldt til yderligere forhandlinger om snarlig genåbning. Vi har talt med Søren Pape Poulsen.

Smittetrykket falder markant i Danmark, og derfor mødes alle folketingets partier i morgen onsdag til nye forhandlinger om yderligere genåbning af Danmark.

I en mail til partilederne foreslår statsminister Mette Frederiksen, at Statens Serum Institut regner på en række områder, hvor der kan åbnes mere op end først planlagt.

En af de inviterede partiledere er Søren Pape Poulsen fra Det Konservative Folkeparti. Han mener ikke, man skal blive ved med at tale om, hvad der skal åbne. Det skal i stedet vendes på hovedet, siger han.

- Det er en måned siden, jeg foreslog det, men nu må det altså være ved at være aktuelt, at vi vender det om, så vi i stedet taler om, hvad der skal være lukket. Der er så meget, der åbner nu, at vi risikerer, at der er ting, vi glemmer og som falder ned mellem to stole, siger han tirsdag aften til TV MIDTVEST.

Åben grænserne for turister

Hvis det ikke kan lade sig gøre at tale om, hvad der skal være lukket i stedet for, hvad der skal åbnes, så går Søren Pape Poulsen ind til forhandlingerne med klare prioriteter for, hvad der skal åbnes op hurtigst muligt. 

- Det første er at få åbnet grænsen og sørge for, at turisterne kan komme herop og bruge nogle penge, hvis de har et bevis til et sommerhus, et hotel eller andet. Og så er det oplevelsesindustrien. Altså alt fra Hjerl Hede, til Den Gamle By, Legoland og hvad vi ellers har af oplevelser. Det synes jeg er vigtigt, siger han og fortsætter:

- Og hvis vi så kan få de unge mennesker tilibage i uddannelse igen før den 8. juni, så tror jeg, det er en ekstra god ting. 

Han mener, det vil være forsvarligt at åbne op for turister fra Tyskland.

- Det er altså sådan, at smittetrykket mange steder i Tyskland, som i Slesvig-Holstein for eksempel, er meget lavt, og der er du ikke i fare for at blive smittet mere end et hvilket som helst sted i Danmark.

Se hele interviewet med Søren Pape Poulsen her.