Simested: Asylcenter en realitet

Byrådet bakkede i dag op om det midlertidige asylcenter i Simested. Fra på fredag kan de syriske asylansøgere flytte ind.

Fredag sagde beskæftigelsesudvalget i Vesthimmerlands Kommune ja til at oprette et midlertidigt asylcenter i den nedlagte skole i Simested. I dag fik udvalget så opbakning fra et stort set enigt byråd. Det oplyser den konservative udvalgsformand Hans-Jørgen Kastberg til TV MIDTVEST.

Kun Dansk Folkepartis byrådsmedlemmer stemte i mod asylcenteret, der skal fungere hurtigst muligt og huse op til 100 syriske asylansøgere.

Dispensation 

Med beslutningen giver byrådet derfor dispensation fra en allerede vedtaget regel i Vesthimmerlands Kommune om, at kommunen ikke må huse flere end 500 flygtninge.

Med det nye, midlertidige asylcenter i Simested kan kommunen i belastningsperioder komme over max-grænsen på 500 flygtninge.

Bekymrede borgere

Beslutningen om et asylcenter i Simested er kommet i al hast. Og det er kommet bag på mange af byens borgere. På et borgermøde i sidste uge blev der derfor udtrykt stor bekymring og utilfredshed med kommunens planer. Men byrådet bakker altså op.

De godt 100 syriske asylansøgere forventes at flytte ind fra på fredag.