Seks containere til alle husstande

Husstande i Vesthimmerland Kommune skal måske have op til seks containere stående. I kommunens affaldsplan skal borgerne sortere både papir, pap, plast, glas og metal direkte ved husstanden.

Der var engang, hvor én skraldespand var rigeligt til at komme af med affald i de danske husstande. I Vesthimmerland skal de måske gange den med seks i fremtiden. Det skriver Nordjyske.

Byrådet i Vesthimmerlands Kommune har vedtaget en ny affaldsplan, der betyder, at borgerne skal sortere deres affald i seks kategorier.

- Det bliver ikke problemfrit, det er helt sikkert. Mange steder, især i byerne, er det jo indrettet sådan, at der er plads til de to nuværende containere, så det kan nok blive svært at sælge til borgerne, at de lige skal have plads til fire mere, soger Niels Krebs, formand for Vesthimmerlands Kommunes Teknik- og Miljøudvalg til Nordjyske.

Papir, pap, plast, glast, metal og alm. affald

De seks kategorier borgerne skal i er papir, pap, plast, glas og metal direkte ved husstanden. Og så skal der stadig være en container til almindeligt affald. Det står formuleret i kommunens affaldsplan for 2015-2026

- Det vil selvfølgelig have en meromkostning af en eller anden størrelse, uanset hvilken løsning, vi låser os fast på. Men det er vigtigt for i hvert fald nogle af os fra udvalget, at det bliver holdt nede på et en så lille stigning som muligt. Det bliver nok helt umuligt for os at sælge idéen til borgerne, hvis vi både pådutter dem mere sorteringsarbejde samtidigt med meget højere udgifter, siger Niels Krebs.

Affaldsplanen følger regeringens ressourceplanen "Danmark uden affald". Her er målet, at alle landets kommuner inden 2022 skal indsamle 50% af genanvendeligt affald.


Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Samfund.