Samler penge ind i Brugsen

Dagli'Brugsen i Gedsted er i alvorlig økonomisk krise. Derfor er gruppen af mennesker, der vil redde Brugsen nu til stede i butikken for at samle penge ind.

Der er optræk til krise i Gedsted. Byens eneste dagligvareforretning er i alvorlige økonomiske problemer, og derfor blev der i sidste uge hasteindkaldt til borgermøde.

Men det kræver også lokale kroner at redde Brugsen ud af den akutte situation.

Onsdag er den arbejdsgruppe, der kæmper for at redde byens butik at finde i Brugsen. Målet er at samle penge ind og oplyse borgerne om situationen. Der mangler nemlig stadig 300.000 kroner i kassen for, at byen kan bevare sin butik.

- Vi har nogle store byer i vores område, som har taget meget af vores omsætning, og som kan nogle flere ting, end vi kan, siger brugsuddeler Mette Andersen.

Det er især afskaffelsen af lukkeloven, der har givet den lille brugs problemer med at klare sig økonomisk. Brugsens endelige skæbne bliver formentlig afgjort d. 28. april, hvor der afholdes generalforsamling.

En nedsat arbejdsgruppen har brugt onsdag på at overbevise handlende i Dagli'Brugsen i Gedsted om at give et bidrag til brugsens overlevelse.

Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Samfund.