Philip Nielsen testet positiv

Den tidligere Team Concordia cykelrytter, Philip Nielsen, testet positiv for doping for ni måneder siden. Først nu får Team Concordia kendskab til sagen.

 

- Det er med stor forundring, at dopingtesten først nu er kommet til vores kundskab.

Sådan siger direktør for det Vesthimmerlandske cykelhold Team Concordia, Karl William Carlsen, efter de i weekenden - via et rygte - blev bekendt med, at Philip Nielsen efter løbet Mexico Rundt i april sidste år, blev testet positiv for stoffet clenbuterol.

Det stof blev også den italienske rytter Alessandro Colo testet positiv for efter det samme løb. Han blev allerede i maj suspenderet og idømt et års karantæne.

Mærkværdigt forløb

Hos Concordia undrer direktøren sig nu højlydt:

- Vi finder det mærkværdigt, at vi via et løst rygte skal få kendskab til sagen og vi efterfølgende skal opsøge faktuel viden, siger Carl William Carlsen i en pressemeddelelse.

På et møde i aftes har Philip Nielsen forklaret holdledelsen, at han ikke ved, i hvilken forbindelse, han har optaegt det forbudte stof.- Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg ikke ahr indtaget stoffet bevidst. Jeg har fuldt ud været bekendt med holdets værdisæt og filosofi, hvor holdet altid har slået på, at alle former for doping og snyd ikke under nogen form er acceptabelt, siger Philip Nielsen.

Se interview med cykeldirektør Karl William Carlsen her

 


Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Sport.