Lærere i Vesthimmerland: Får for lidt

Lærere i Vesthimmerlands Kommune skælder ud over, at de får 1800 kroner mindre til indkøb af blandt andet IT, end andre nordjyske lærere.

I Vesthimmerlands Kommune får lærerne langt færre penge til at købe computere, telefoner, borde og stole for end lærerne i de andre nordjyske kommuner. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Ifølge formanden for Himmerlands Lærerkreds Søren Eriksen kan det betyde, at lærerne ikke kan udføre deres arbejde, og at Arbejdstilsynet må involveres.

I Vesthimmerlands Kommune er der afsat knap 3200 kroner pr. fuldtidslærer, mens der i alle de andre nordjyske kommuner er afsat over 5000 kroner.

- Det er jo helt urealistisk. Selv i Ikea er det ikke muligt at lave en arbejdsplads for 3200 kroner, mener Søren Eriksen. - Der mangler simpelt hen en million, tilføjer han.

På grund af folkeskolereformen skal lærerne have stillet arbejdspladser til rådighed, fordi de skal være mere til stede på skolen. Men i Vesthimmerland rækker pengene slet ikke, siger altså lærernes lokale talsmand til radiostationen.

Skolerne i Vesthimmerlands Kommune havde ansøgt om dobbelt så mange penge, som de fik.

- Vi er sikre på, at folkeskolerne her i området kan løse opgaven, mener derimod den konservative Henrik Dalgaard, der er formand for Børne- og Skoleudvalget i Vesthimmerlands Kommune. Dalgaard påpeger, at skolerne selv kan finansiere det manglende beløb.

Men lærerkredsformand Søren Eriksen er uenig:

- Konsekvensen er, at der ikke er det antal arbejdspladser, der skal være. Så må lærerne bare sidde og drikke kaffe på fuld løn, siger han til DR P4 Nordjylland.