Konkurstraktorer ender i udlandet

Udlandet har køber traktorer i læssevis hos maskinhandler I Thorup. Traktorerne køber han blandt andet efter konkurser og tvangsauktioner I landbruget.

Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke også er godt for noget. Selv om dansk landbrug lige nu har det historisk svært, så er det lykkedes en maskinhandler i Thorup ved Aalestrup at få et levebrød ud af de trange tider.

Sidste år solgte Lasse Høgh fra Thorups Maskinhandel op mod 150 traktorer ud af landet. Rigtigt mange til Østeuropa, men også Indonesien, England og USA har fået traktorer fra den jyske maskinhandler. 

- Det går næsten, som hvis jeg solgte én til naboen. Der er ikke den store forskel på det, siger Lasse Høgh, ejer af Thorup Maskinhandel.

- Traktorerne er billige i Danmark, så vi kan sende mange af dem ud af landet. Blandt andet til USA, har vi sendt rigtigt mange, som vi stort set aldrig har solgt til før.

Sidste år gik 160 landbrug konkurs og 160 blev solgt på tvangsauktion. Samtidig sælger landmænd i krise ud af maskinparken - det er de traktorer maskinhandleren køber og giver nyt liv på markerne i udlandet.

- Vi har været med til at tømme en del ejendomme i forbindelse med konkurser, og hjælpe leasingfirmaer med at rydde op og banker og den slags ting, fortæller maskinhandler Lasse Høgh. 

Traktorerne sætter maskinhandleren i stand, så de fremstår så godt som nye, inden han sælger dem ud af landet.

Men selv om forretningen giver maskinhandleren smør på brødet lige nu, så håber han at krisen i landbruget, snart får en ende.

- Vi håber da også på, at det danske landbrug kommer til at køre bedre igen, så vi kan sælge noget til nogle danskere. Ellers dør det lige så stille og roligt ud. Der bliver ikke ved med at være nogle traktorer at sælge af, fortæller maskinhandler Lasse Høgh.

 

Mange landmænd må netop nu kaste håndklædet i ringen. Og det har en maskinhandler nær Aalestrup gjort en forretning ud af

 

 


Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Erhverv.