Knud K.: Jeg betragter sagen som afsluttet

Borgmester i Vesthimmerland, Knud Kristensen, afviser fortsat byrådskollegers kritik i sagen om inhabilitet.

- Jeg er ærgerlig over, at tilsynet ikke vil behandle sagen, og grunden til de ikke vil det, er at der ikke er nogen sag, derfor betragter jeg sagen som afsluttet.

Sådan lyder det i telefonen fra Knud Kristensen (Kons.) - efter det er kommet frem, at statsforvaltningen nu afgør, at han var inhabil i en sag om en grund i Aars.

Økonomiudvalget skulle tilbage i september behandle forslag om at opføre ungdomsboliger på grunden på Himmerlandsgade. En grund, som borgemesteren ifølge Tingbogen stod som ejer af. Derfor mente det øvrige økonomiudvalg, at Knud Kristensen var inhabil og derfor ikke kunne deltage i den politiske drøftelse om netop den sag.

Det mente Knud Kristensen ikke selv, han var, idet han mente at have solgt grunden. Det ville økonomiudvalget gerne have dokumenteret fra borgmesteren, som i første omgang ikke kunne det. Siden har borgmesteren dokumenteret, at der er indgået en optionsaftale på køb af grunden.

Det var ifølge det øvrige økonomiudvalg ikke tilstrækkelig dokumentation for at erklære borgmesteren habil. Nu har kritikerne statsforvaltningens ord for, at det var rigtigt at erklære borgmesteren inhabil.

Knud Kristensen ægrer sig sagens forløb. 

- Man ændrer udvalgets dagsorden til at der pludselig skal tages en beslutning. Det er det sprængende punkt. Det bliver ændret uden jeg er klar over det og så sidder jeg der og kan hverken gøre det ene eller det andet. I det øjeblik er jeg selvfølgelig inhabil, men vælger jo derefter med det samme at gå ud af døren, siger Knud Kristensen. 

Knud Kristensen siger, at han nu betragter sagen som afsluttet.

- Jeg ser nu frem til at føre politik i byrådet og udvalgene fremfor i pressen, siger Knud Kristensen.